Uusi Kotiseutuposti on ilmestynyt

16.2.2018

Vuoden ensimmäisen Kotiseutupostin teemana on osallisuus ja kumppanuus.

Pääkirjoituksessaan Riitta Vanhatalo pohtii kotiseututyötä vapaaehtoistyön näkökulmasta. ”Kentällä kiertäessäni ja käytännön tekijöitä kohdatessani kasvaa aina vain suurempi arvostus kotiseututoimijoita kohtaan. Yhdistystoimijat tekevät arvokasta työtä oman yhteisön ja kotiseudun hyväksi”, kirjoittaa Vanhatalo.

Lehdestä löytyy Vuoden kotiseututeoksen valitsijan taidehistorioitsija ja kirjailija Anna Kortelaisen haastattelu, Kaleva-konsernin toimitusjohtaja Juha Laakkosen Vieraskynä, presidentti Tarja Halosen näkemyksiä kulttuuriperinnöstä sekä Uutisvuodon kapteeni Jani Halmeen Omakulma.

Lehdessä esitellään Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailussa palkitut nuoret sekä Kotiseutuliiton luottamustehtäviin valitut kotiseutuvaikuttajat. Seurantalotoimijoita muistutetaan, että onnistunut korjaus alkaa hyvästä suunnittelusta.

Lisäksi esillä on useampikin kilpailu: haussa ovat niin kotiseututeosten, kaupunginosien, kotiseutuyhdistysten kuin hyvin korjattujen seurantalojen parhaimmisto. Edellisvuosien palkitut kertovat, millainen vaikutus Kotiseutuliiton jakamilla tunnustuksilla on.

Näistä ja monesta muusta kotiseutu- ja kulttuuriperintötyön ajankohtaisesta asiasta voit lukea lehden sivuilta. Lehti löytyy kaikille avoimena sähköisessä muodossa. Lue lehti >>