Vinkkejä etä- ja omatoimitapahtumiin

2.5.2020 Uutinen

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien verkkosivuille on koottu vinkkejä erilaisista etä- ja omatoimitapahtumista. Listan avulla voitte ideoida kulttuuriympäristöpäivien tapahtuman, johon yleisö voi osallistua itselleen sopivana aikana omalla porukalla retkeilemällä tai kotisohvalta käsin.

Järjestäisittekö virtuaalisen opastuksen tai verkkoluennon? Organisoitteko omatoimitalkoot tai koko perheen kulttuurisuunnistuksen? Poimikaa teille sopiva toteutusidea sivulta:

Kulttuuriympäristöpäiviltä kotiseuturakkautta

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumissa voitte esitellä omaa kulttuuriperintöänne – tärkeitä paikkoja ja perinteitä, tapoja ja tarinoita. Kotiseutuun ja lähiympäristöön tutustuminen luo juurtumisen tunnetta, edistää yhteisöllisyyttä ja antaa uskoa tulevaan.

Kulttuuriympäristöpäivien teemaviikkoa vietetään tänä vuonna 7.–13.9.2020, mutta tapahtumia voi järjestää ympäri vuoden. Poikkeusajan ja kokoontumisrajoitusten jatkuessa kulttuuriperintöä voi esitellä erilaisissa etä- ja omatoimitapahtumissa. Syyskuun teemaviikolla tai kansainvälisen maisemapäivän 20.10. yhteydessä on toivon mukaan mahdollista järjestää myös perinteisiä yleisötapahtumia.

Kaikki kulttuuriperintöön liittyvät tempaukset ja tapahtumat ovat tervetulleita kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaan.

Muista ilmoittaa tapahtumat kalenteriin

Muistakaa ilmoittaa etä- ja omatoimitapahtumanne mukaan Euroopan kulttuuriympäristöpäivien yhteiseen tapahtumakalenteriin. Suomen kalenterista tapahtumat siirtyvät automaattisesti Euroopan yhteiseen kalenteriin sivustolle europeanheritagedays.com.

Tervetuloa juhlimaan yhteistä kulttuuriperintöä myös etänä ja omatoimisesti!

Lisätietoja: