Valtakunnallisille kotiseutupäiville uusi ajankohta

2.6.2020 Uutinen
Neristan, Kokkola. Kuva: Anna-Maija Halme.

Kotiseutupäivät järjestetään Kokkolassa 20.–21. marraskuuta 2020. Vuosikokous on lauantaina 21. marraskuuta.

Valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään Kokkolassa perjantaina ja lauantaina 20.-21. marraskuuta 2020. Kotiseutupäivät oli määrä järjestää alun perin elokuussa, mutta ne päätettiin siirtää koronapandemian sekä siihen liittyvien terveysriskien ja kokoontumisrajoitusten vuoksi.

Aiemmin nelipäiväiseksi kaavailtu kotiseutuliikkeen vuosittainen päätapahtuma järjestetään syksyllä kaksipäiväisenä, mutta kotiseutupäivien osallistujille on tarjolla laadukasta kulttuuriohjelmaa jo torstaina 19. marraskuuta. Kokkolalainen ja keskipohjalainen kulttuuriosaaminen on muutenkin esillä monipuolisesti tapahtumaviikonlopun aikana.

Marraskuiset kotiseutupäivät järjestetään teemalla Perinne on voimaa – Tradition är styrka. Päivien seminaareissa ja keskustelutilaisuuksissa käsitellään elävän, aineettoman kulttuuriperinnön kysymyksiä. Lisäksi päivien aikana pidetään Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous ja huomioidaan kotiseututyössä ansioituneita henkilöitä.

Valtakunnallisten kotiseutupäivien ohjelma julkaistaan kesäkuun loppuun mennessä osoitteessa www.kokkola400.fi/kotiseutupaivat. Ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu samassa osoitteessa ja on avoinna lokakuun loppuun saakka.

Valtakunnallisten kotiseutupäivien pääjärjestäjät ovat Kokkolan kaupunki ja Suomen Kotiseutuliitto. Tapahtuman järjestelyissä on mukana myös maamme ruotsinkielinen kotiseutuliitto Finlands Svenska Hembygdsförbund.

Lisätietoja vuoden 2020 Valtakunnallisista kotiseutupäivistä antavat järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Sampo Purontaus ja pääsihteeri Elina Perälä (etunimi.sukunimi@kokkola.fi).