Valtakunnalliset kotiseutupäivät sytyttävät kotiseuturakkauden Espoossa

12.2.2015 Tiedote

Kotiseuturakkaus roihuaa Espoossa ensi elokuussa Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä. Päivät ovat Suomen Kotiseutuliiton ja kotiseututyön vuotuinen päätapahtuma, joilla käsitellään kotiseututyön ajankohtaisia aiheita ja esitellään järjestäjäaluetta. Päiville osallistuu satoja kotiseutuaktiiveja eri puolilta Suomea. Lisäksi päivien yleisötilaisuuksiin odotetaan tuhansia pääkaupunkiseutulaisia.

Espoon Valtakunnallisia kotiseutupäiviä vietetään teemalla Rakkaudesta kotiseutuun. Espoo haluaa olla hyvä kotiseutu kaikille, niin syntyperäisille espoolaisille kuin muualta muuttaneillekin. Espoon kotiseutupäivät tarjoavat runsaasti kaikille avoimia tapahtumia, joiden kautta espoolaiset voivat löytää uusia puolia omasta kotiseudustaan. Päivät tarjoavat myös lähiseudun asukkaille tilaisuuden tutustua Espooseen ja espoolaisuuteen.

”Espoon tärkein voimavara ovat aktiiviset kaupunkilaiset, yritykset, yhteisöt ja yhdistykset. Tavoitteena on rakentaa kestävää tulevaisuutta arjessa, yhdessä, kaikki osallisina. Tämä toteutuu myös kotiseutupäivillä!” toteaa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, kotiseutupäivien päätoimikunnan puheenjohtaja.

”Kotiseutupäivät luovat mahdollisuuden tutustua Espooseen kaupunkilaisten omasta näkökulmasta. Päivillä kuullaan mitä Espoossa on tehty ja keskustellaan siitä millaista tulevaisuutta kaupunkiin rakennetaan. Päivillä on monia erilaisia mahdollisuuksia kohdata Espoo ja espoolaiset sekä nähdä mitä rakkaus kotiseutuun tarkoittaa”, kuvailee Kotiseutuliiton hallituksen puheenjohtaja Kirsi Moisander.

Suomen Kotiseutuliitto on maamme suurin kulttuurialan kansalaisjärjestö ja kotiseututyön keskusjärjestö, jolla on yli 840 yhteisöjäsentä ja yli 200 henkilöjäsentä. Liitto on paikallisuuden puolestapuhuja, joka kehittää kotiseututyötä ja vaalii kulttuuriperintöä. Kotiseutuliitto edistää monimuotoista suomalaista kulttuuria ja paikalliskulttuurien arvostusta, kehittää ja tukee kotiseututyötä sekä palvelee jäseniään kotiseututyön etujärjestönä.

Fakta: Valtakunnalliset kotiseutupäivät 2015

  • 67. kotiseutupäivät järjestetään Espoossa 6.-9.8.2015, pääpaikkana Leppävaara.
  • Kotiseututyön vuosittainen päätapahtuma.
  • Päiviä on järjestetty vuodesta 1949 lähtien joka vuosi.
  • Pääjärjestäjä Suomen Kotiseutuliitto, mukana Espoon kaupunki ja Espoon kaupunginosayhdistysten liitto EKYL.
  • Teemana Rakkaudesta kotiseutuun – Av kärlek till hembygden.
  • Suojelijana Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.
  • Ohjelma julkaistaan maalis-huhtikuussa.

Lisätiedot:

Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo
puh. 040 733 7033, (09) 612 63220
etunimi.sukunimi @ kotiseutuliitto.fi

Koordinaattori Jonina Vaahtolammi
puh. 050 440 9411, (09) 612 63226
etunimi.sukunimi @ kotiseutuliitto.fi