Uusi kotiseutulehtien neuvottelukunta aloittaa työnsä

8.3.2016 Tiedote

Suomen Kotiseutuliiton hallitus on nimennyt jäsenet uuteen kotiseutulehtien neuvottelukuntaan. Neuvottelukunnan puheenjohtajaksi on kutsuttu ministeri, Kotiseutuliiton hallituksen varapuheenjohtaja Raimo Sailas. Neuvottelukunnan tavoitteena on kehittää kotiseutulehtiä sekä lisätä niiden näkyvyyttä ja arvostusta.

Puheenjohtajan lisäksi neuvottelukunta koostuu 15 jäsenestä, jotka edustavat monipuolisesti kotiseutulehtien kenttää.

– Odotan innostuneena neuvottelukunnan työskentelyä, sanoo Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo. – Näin vahvalla asiantuntevalla joukolla syntyy varmasti hyviä ideoita, miten kotiseutulehtiä kehitetään kohti hyvää tulevaisuutta.

Kotiseutulehtien neuvottelukunnan työssä kotiseutulehdiksi määritellään kotiseutu- ja kaupunginosayhdistysten ja vastaavien yhdistysten julkaisemat aikakaus- ja sanomalehdet. Neuvottelukunnan tehtävänä on seurata kotiseutulehtien kenttää, keskustella tulevaisuudennäkymistä sekä tehdä aloitteita kotiseutulehtien näkyvyyden parantamiseksi ja hyvien käytänteiden esille tuomiseksi.

Neuvottelukunta aloittaa työnsä huhtikuussa 2016 ja se kokoontuu pari kertaa vuodessa Helsingissä. Neuvottelukunnan kauden pituus on kaksivuotinen.

Neuvottelukunnan sihteerinä toimii Kotiseutuliiton tiedottaja Elina Kuismin. Kokouksiin osallistuu myös Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo.

Neuvottelukunnan jäsenet:
kehittämissuunnittelija Tuija Ahola, Seinäjoki
YTM, toimittaja Helena Anttiroiko-Mehtälä, Kokkola
päätoimittaja Katriina Avonius, Tampere
lehtori, Lohjan Kotiseutututkimuksen Ystävät ry:n varapuheenjohtaja Timo Eränkö, Lohja
päätoimittaja Juha Heikkilä, Haapajärvi
VT, Turku-Seuran puheenjohtaja Tapio Jokinen, Turku
FM, toiminnanjohtaja P. T. Kuusiluoma, Tampere
eläkeläinen Mauri Lasonen, Kaarina
valokuvaaja, yrittäjä Henna Mitrunen, Karkkila
markkinointiviestijä Leena Rautanen-Saari, Nurmijärvi
päätoimittaja Timo Simula, Kokemäki
FM, asiakirjahallinnon päällikkö Ari Sirén, Valkeakoski
toimitusjohtaja Pirjo Toivonen, Espoo
päätoimittaja Kari Varvikko, Helsinki
FM Airi Vilhunen, Helsinki

Lisätiedot:
Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo, puh. 040 733 7033, etunimi.sukunimi @ kotiseutuliitto.fi
https://kotiseutuliitto.fi/liitto-jarjestona/organisaatio/jaostot-neuvott…


Suomen Kotiseutuliitto on valtakunnallinen kotiseututyön keskusjärjestö ja Suomen suurin kulttuurialan kansalaisjärjestö. Kotiseutuliitto on aktiivinen paikallisuuden puolestapuhuja, joka kehittää kotiseututyötä ja vaalii kulttuuriperintöä ja -ympäristöä sekä vaikuttaa yhteiskunta- ja aluesuunnitteluun. Kotiseutuliiton jäsenkentässä toimii noin 150 000 aktiivista kansalaista. Kotiseutuliitto vastaa myös seurantalojen korjausavustuksen jaosta ja tarjoaa asiantuntija-apua seurantalojen korjauksiin liittyvissä kysymyksissä. Tutustu toimintaamme osoitteessa www.kotiseutuliitto.fi.