Tule mukaan kulttuuriperintöstrategiatyöhön!

24.9.2021 Uutinen

Suomelle valmistellaan parhaillaan ensimmäistä kulttuuriperintöstrategiaa. Työhön halutaan ottaa mukaan mahdollisimman laajasti myös yhteisöjä. Kotiseutuliiton järjestämässä kulttuuriperintöstrategian työpajassa kerätään kotiseutukentän näkemyksiä osaksi valtakunnallista strategiatyötä.

Järjestämme ma 11.10. klo 14–16 työpajan, jossa kerätään tietoa siitä, mikä on kotiseutukentän näkökulmasta tärkeää ja tavoittelemisen arvoista kulttuuriperintöstrategiatyössä. Kotiseutuliitto on valinnut omassa työpajassaan käsiteltäväksi strategian osa-alueeksi kulttuuriperintö osana kestävää tulevaisuutta.

Työpajassa hyödynnetään kulttuuriperinnön keskustelukompassia. Työpajan vastaukset lähetetään osaksi valtakunnallisen kulttuuriperintöstrategian valmistelua. Vastaukset ohjaavat myös Kotiseutuliiton oman kestävän kehityksen työryhmän työskentelyä.

Työpaja järjestetään etänä, Teams-alustalla. Työpaja on kaikille avoin ja kutsumme mukaan myös jäsenemme. Työpajan sujuvuuden takia voimme ottaa mukaan 50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset 8.10. mennessä lomakkeella: https://core.flomembers.com/kotiseutuliitto/events/register/66f041e16a60928b05a7e228a89c3799

Tervetuloa mukaan työpajaan ja vaikuttamaan valtakunnallisen kulttuuriperintöstrategian syntyyn!

Suomen ensimmäisen kulttuuriperintöstrategian tavoitteena on saada kulttuuriperintö voimavaraksi tulevaisuuden kestäville ratkaisuille yhteiskunnan kaikilla osa-alueilla. Strategian valmistelusta linjataan nykyisessä hallitusohjelmassa ja valmistuvan periaatepäätöksen on tarkoitus ulottua vuoteen 2030 asti.

Kulttuuriperintöstrategian laatimisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämä ohjausryhmä sekä työryhmä.

Lisätietoa kulttuuriperintöstrategiasta ja taustaselvitysraportti opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla:

https://minedu.fi/kulttuuriperintostrategia