Tule mukaan ideoimaan tapahtumia Euroopan kulttuuriympäristöpäiville

9.12.2019 Uutinen

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien vuoden 2020 teeman Kasvun paikat teemakuva, lapset juoksevat jatulintarhassa.

Vuonna 2020 Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään teemalla Kasvun paikat. Teemalla nostetaan esille kulttuuriperinnön merkitys oppimisen, kasvun ja sivistyksen lähteenä. Teemavuoden tapahtumissa suunnataan tutkimaan esimerkiksi päiväkoteja, kouluja, kirjastoja, museo- ja kulttuuritiloja, puistoja ja puutarhoja – omaa lähiympäristöämme ja sen opetuksia monesta eri näkökulmasta. Kaikki Kotiseutuliiton jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita järjestämään tapahtumia.

Alkuvuodesta ideoita Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumiin ja niistä viestimiseen pääsee kehittelemään kulttuuriympäristöpäivien tapahtumahautomoissa. Hautomoita järjestetään kaksi, ensimmäinen 29. tammikuuta klo 13-16 Helsingin Hakaniemessä Opetushallituksen tiloissa ja toinen 13. helmikuuta Jyväskylässä yhteistyössä Keski-Suomen museon kanssa.

Tapahtumahautomoissa kuullaan ensi vuoden teemasta Kasvun paikat ja ideoidaan tapahtumia ja toimintaa kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaan. Hautomoissa myös pohditaan, kuinka niitä kannattaisi mainostaa ja markkinoida ja mietitään tapoja ottaa lapset ja nuoret mukaan tapahtumiin.

Ilmoittautuminen tapahtumahautomoihin on avattu, Helsinkiin mahtuu mukaan 60 ensiksi ilmoittautunutta ja Jyväskylään 40. Lämpimästi tervetuloa mukaan ideoimaan yhdessä tapahtumia ja kasvun paikkoja Euroopan kulttuuriympäristöpäiville!

Kulttuuriympäristöpäiviä vietetään Euroopan neuvoston ja Euroopan komission aloitteesta. Suomessa kulttuuriympäristöpäiviä koordinoidaan Suomen Kotiseutuliitossa yhteistyössä Museoviraston, Opetushallituksen, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran ja ympäristöministeriön kanssa.

Kulttuuriympäristöpäivät sosiaalisessa mediassa: #kulttuuriympäristöpäivät #kasvunpaikat #EHDs