Tervetuloa kakkukahville maakunnalliseen kokoukseen

9.2.2024 Uutinen

Kotiseutuliitto ja maakuntien liitot järjestävät tuttuun tapaan kevään aikana kotiseututoimijoiden maakunnalliset kokoukset niissä maakunnissa, joiden edustaja Kotiseutuliiton valtuustossa on tänä vuonna erovuorossa.

Valtuustoehdokkaan valinnan lisäksi kokouksessa kuullaan ja keskustellaan maakunnan ajankohtaisista kuulumisista ja Kotiseutuliiton juhlavuodesta. Kokoukset järjestetään maalis-toukokuussa. Kokouskutsut lähetetään kokousmaakuntien jäsenyhteisöille ja kannattajajäsenille noin kuukautta ennen kokouspäivää. Kutsusta selviää tarkempi kokouspaikka ja kellonaika, mutta päivä kannattaa laittaa allakkaan jo nyt.

Maakunta Päivämäärä, paikka
Etelä-Karjala 20.3. Lappeenranta
Kanta-Häme * 17.4. Hämeenlinna
Keski-Pohjanmaa 18.3. Kokkola
Keski-Suomi 14.3. Jyväskylä
Kymenlaakso 18.4. Kouvola tai Kotka
Lappi 4.4. Tornio
Pohjanmaa * 11.4. Vaasa
Pohjois-Pohjanmaa 16.5. Ylivieska
Päijät-Häme * 24.4. Lahti
Uusimaa/itäinen 25.4. Espoo
Varsinais-Suomi * 21.3. Turku

Tarkemmat tiedot kustakin kokouksesta ja ilmoittautumislinkki löytyvät kevään mittaan myös liiton tapahtumakalenterista: kotiseutuliitto.fi/tapahtumat/

”Mukavaa päästä juhlimaan 75-vuotiasta Kotiseutuliittoa jäsenyhteisöjen kanssa myös maakuntakokousten merkeissä. Toivottavasti paikalle saadaan runsaasti väkeä, lämpimästi tervetuloa!” toivottaa Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Teppo Ylitalo.

Tähdellä (*) merkittyjen maakuntien kokousten yhteydessä järjestetään ylisukupolviseen ja kulttuurien väliseen kohtaamiseen sekä rasisminvastaisuuteen liittyvää koulutusta. Koulutus liittyy Kotiseutuliiton Mestarit & kisällit -hankkeeseen. Koulutus on maksuton ja siihen ovat tervetulleita kaikki kulttuurisesta moninaisuudesta kiinnostuneet. Kutsut koulutuksiin lähetetään maakuntakokousten kutsujen ohessa.