Tervetuloa järjestämään kotiseutukahveja!

1.2.2024 Uutinen
Kotiseutukahvit on hyvä tilaisuus kutsua väkeä kahvittelemaan ja kertoa kotiseututyöstä. Kuva: Bisher Sawan.

Suomen Kotiseutuliitto kutsuu kaikki jäsenensä mukaan kotiseutujen yhteiseen kampanjaan ja järjestämään kotiseutukahvit viikonloppuna 25.–26. toukokuuta. Kahvitilaisuuksissa jäsenet esittelevät kotiseututyötä ja omaa toimintaansa kaikille kiinnostuneille. Kotiseutukahvit juhlistavat Kotiseutuliiton 75-vuotisjuhlavuotta.

Kotiseutukahvit on hyvä tilaisuus kutsua kahvittelemaan alueen asukkaita, ystäviä ja tuttavia, yhteistyökumppaneita ja kotiseututyöstä kiinnostuneita. Kahveilla voi kertoa paikallisesta toiminnasta, kotiseudun ominaispiirteistä ja sen arvokkaasta kulttuuriperinnöstä, tai vain kahvitella mukavasti rupatellen. Kotiseutukahvit on myös hyvä tilaisuus esitellä paikallisyhdistysten jäsenyyttä ja houkutella uusia toimijoita mukaan.

Kotiseutuliitto tarjoaa juhlavuosikahvia ja -teetä

Kotiseutuliitto tukee jäseniä kotiseutukahvien järjestämisessä juhlavuosikahvilla ja -teellä. Lauantaina 25. toukokuuta tai sunnuntaina 26. toukokuuta avoimen kahvitilaisuuden järjestävät liiton jäsenyhteisöt voivat tilata tapahtumaansa maksutta Kotiseutuliiton juhlavuoden kahvia ja teetä, yhden paketin kumpaakin.

Kahvien tilauslomake aukeaa helmikuun aikana ja tilaukset postitetaan jäsenille ennen vappua. Samalla lomakkeella ilmoitetaan oman kahvitilaisuuden aika ja paikka, joten nyt on hyvä käynnistää oman tilaisuuden suunnittelu. Viimeinen kahvien tilauspäivä on 7.4. Kotiseutuliitto tiedottaa lomakkeen aukeamisesta helmikuussa.

Tarjolle myös perinneherkkuja

Juhlakahvin ja -teen lisäksi kannattaa varata muutakin tarjottavaa. Kotiseutukahvit on hyvä tilaisuus esitellä oman alueen tai paikkakunnan perinteisiä herkkuja ja leivonnaisia. Kampanisuja, kropsua ja lörtsyjä – mitä teidän kahveillanne voisi tarjota?

Kotiseutuliitto kokoaa kaikki mukaan ilmoitetut kotiseutukahvit verkkosivuilleen ja tiedottaa omalta osaltaan kahvitilaisuuksista. Yhteistiedotusta kannattaa tukea omalla tiedotuksella ja kutsua oman alueen ihmisiä kahvittelemaan ja kuulemaan kotiseututyöstä. Tervetuloa mukaan, toukokuussa kahvitellaan!