Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Seurasaaren juhannusvalkeat

21.6.2019 klo 17:00 - 22.6.2019 klo 23:30

Seurasaaren juhannusvalkeat sisältää runsaan kattauksen ikiaikaisia ja tuoreita näkökulmia suomalaiseen keskikesän viettoon. Museomiljöössä ja puistomaisen metsän keskellä järjestettävässä juhlassa tanssitaan, lauletaan, soitetaan ja leikitään juhannussalkojen ja -kokkojen äärellä. Aaton tunnelmaa kohottavat lemmennostatusloitsut, juhannushäitään viettävä pariskunta, värikkäät kansallispuvut ja siniristiliput.

Juhla tarjoaa kävijöilleen elämyksiä, jotka kannattelevat suomalaista identiteettiä ja lisäävät ymmärrystä kulttuuriperintöä kohtaan. Kotimaan kävijälle juhla tarjoaa mahdollisuuden kokea suomalaisuutta yhdessä kansainvälisen yleisön kanssa. Ulkomailta saapuvia kiinnostavat juhannusperinteet, valoisa kesäyö ja luontokokemukset. Juhlan kohderyhmiksi ovatkin vakiintuneet suomalaisesta kulttuurista huumaantuvat vieraat, lapsiperheet ja kaupunkiin saapuvat turistit.

Aattoillan esiintyjiä ovat mm. NordicDanceHelsinki-tiimi, kantele-klarinetti –duo Aléa, näyttävä kansantanssiryhmä Tanhu-Visa, ihmepyöräänsä pyörittävä Eppel&Peppel, vuoden pelimanniyhtye ENKEL, Karjalan Nuoret tanssijoineen, setukaisryhmä Sõsarõ Tallinasta, pelimanniyhtye Ketale sekä ainutlaatuinen The Mystic Revelation of Teppo Repo.

Mukana myös käsityöläisiä, perinnekeinuja, kärryajelua, tinttamareski, värityspaja, kukkaseppeleen tekoa ja uutuutena halauspuisto! Lapsille oma kokko, juhannussalko ja poloneesi. Museotaloista avoinna ovat Antti ja Karunan museokirkko. Voit myös rentoutua kärrysaunassa tai osallistua GreenCare-luontoretkelle. Juhannuskokot palavat meren rannassa ja juhannustanssit jatkuvat keskiyöhön asti.

Liput: 25,00 €, alle 12-vuotiaat maksutta aikuisen seurassa
Liput ennakkoon: www.lippu.fi (verkkomyynti päättyy 21.6.2019 klo 17.00)

Bussi 24 ajaa tihennetyin vuoroin Seurasaari-Keskusta-Seurasaari

 

 

Tiedot

Alkaa:
21.6.2019 klo 17:00
Loppuu:
22.6.2019 klo 23:30
Kotisivu:
https://www.juhannusvalkeat.fi

Tapahtumapaikka

Seurasaari
Helsinki, Suomi + Google Map