Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Seitsemän sillan kulttuuripyöräily

3.8. klo 10:00 - 16:00

Vapaa pääsy

Seitsemän sillan kulttuuripyöräily järjestetään Ilmajoella jälleen elokuun ensimmäisenä lauantaina 3.8. 2024 klo 10–16.

Haluaisitko pyöräillä ja nauttia perinnemaisemasta, vierailla upeasti sisustetuissa taloissa ja kauniissa pihoissa, seurata päivälypsyä Ala-Fossin tilalla, tutustua museoihin ja paikkakunnan historiaan, kokeilla onnea tikkariarvontageneraattorissa, herkutella, tutustua paikallisiin yrityksiin ja matkailukohteisiin? Yksi Ilmajoen suositummista kesätapahtumista tarjoaa jokaiselle jotakin.

Seitsemän sillan kulttuuripyöräily kulkee Kyrönjoen ympärillä upeissa pohjalaismaisemissa. Pääset tutustumaan paikalliseen kulttuuriin, kiinnostaviin paikkoihin ja kutkuttaviin tarinoihin pyöräillen tai vaikka autolla. Päivän aikana on avoimet ovet muun muassa maatiloilla, museoissa, vanhoissa taloissa sekä matkailuyrityksissä. Lisäksi oppaat kertovat Ilkan monumentilla Jaakko Ilkkaan liittyvää historiaa.

Voit kiertää Kyrönjokea reilun 30 kilometrin lenkin tai vain osan siitä. Tai halutessasi voit tehdä täyspitkän lenkin Huissin kautta ja seikkailla useissa kohteissa Koskenkorvalla. Tällöin reitin pituudeksi tulee huimat 50 km! Tai voit räätälöidä oman reittisi ja voit lähteä polkemaan sinua kiinnostaville kohteille ja suunnitella itsellesi sopivan mittaisen reitin. Lähtö Nikkolan sillalta tai miltä tahansa pysähdyspisteiltä, joissa on jaossa reittikarttoja. Pysähdyspisteet on merkattu maastoon ilmapalloilla.

Tapahtuma tarjoaa elämyksiä koko perheelle. Lapsillekin löytyy paljon hauskaa katseltavaa ja koettavaa: eläimiä ja maatalouskoneita, nuijasota-areenalla voi eläytyä Jaakko Ilkan aikaan, tai voi seurata karamellin valmistusta kylän omassa karamellitehtaassa.

Matkan varrelta löytyy useita pysähdyspaikkoja, joissa voi piipahtaa kahville, mehulle ja pullalle tai energiavarastot voi tankata maittavilla burgereilla. Ja taas matka jatkuu.

Järjestäjä

Ilmajoen kunta yhteistyössä Kehittämisyhdistys Liiverin ja mukana olevien yritysten ja yhdistysten kanssa

Muut

Kieli
suomi

Tapahtumapaikka

Ilmajoki