Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

LIVIND-työpaja – elävä perintö ja kestävä kehitys

6.10.2022 klo 15:00 - 16:30

Tervetuloa LIVIND-työpajaan pohtimaan elävää perintöä ja kestävää kehitystä!

Elävä kulttuuriperintö pitää sisällään monia mahdollisuuksia kestäviin ja eettisiin toimintatapoihin, jotka tukevat pohjoisten alueiden yhteisöjen hyvinvointia ja elinkeinoja. Mutta mitä nämä toimintatavat ja mahdollisuudet voisivat käytännössä olla? Elävää, aineetonta kulttuuriperintöä hyödynnetään jo eri tavoin esimerkiksi matkailussa, mutta miten voitaisiin varmistaa, että toimintatavat ovat kestävällä pohjalla myös ekologisesta ja sosiaalisesta näkökulmasta? Yhteisöt ja sukupolvien välinen vaihto pitävät aineettoman kulttuuriperinnön elävänä myös tulevaisuudessa, mutta kaipaavatko jotkin perinteet myös ”tuulettamista”, jotta ne olisivat eettisesti kestäviä tai jotta eri ihmisryhmät voisivat osallistua niihin helpommin?

Tule mukaan pohtimaan elävän perinnön ja kestävän kehityksen välisiä yhteyksiä Kotiseutuliiton ja Museoviraston toteuttamaan LIVIND-hankkeen työpajaan! Työpajassa opit lisää kestävän kehityksen tavoitteista ja pääset soveltamaan niitä oman yhteisösi työhön yhdessä muiden kanssa pohtien.

Työpaja pidetään verkkovälitteisesti torstaina 6.10.2022 klo 15.00-16.30. Ilmoittautumiset perjantaihin 30.9.2022 mennessä – lähetämme työpajaan osallistumiseen tarvittavan linkin ilmoittautuneille. Työpajaan mahtuu 30 henkilöä.

Ilmoittautumislinkki: https://link.webropol.com/s/ksl-livind-tyopaja

LIVIND – Luova ja elävä kulttuuriperintö pohjoisen ulottuvuuden alueiden voimavarana -hanke vahvistaa elävän perinnön roolia Pohjois-Euroopassa. Hanke kattaa Pohjoismaat, Baltian maat ja Puolan, yhteensä yhdeksän maata, ja tuo yhteen elävän perinnön aktiiveja ja asiantuntijoita oppimaan yhdessä ja jakamaan kokemuksia. Lue lisää hankkeesta sivulla https://www.aineetonkulttuuriperinto.fi/fi/livind

Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

 

Tapahtumapaikka

Verkkotapahtuma