Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Elävä museokylä, Hallan tuvan leipäpäivä

31.10. klo 12:00 - 14:30
Ilmainen
Hellapoliisin toimittajat Jimi ja Kati Jaakonen kuvaamassa leivontaa Makumatka Hankasalmella-tv ohjelmaan. Valokuvaaja Ulla Kolehmainen

Kekriin liittyen leivotaan paikallisperinteen mukaan rukiista hapanjuurileipää, ohraisia nyrkki- ja perunarieskoja, vehnästä kokojyvänosterieskaa ja pullaa. Erityisesti nostetaan tällä kertaa esille uutisvehnä, se kypsyy viljoista viimeisenä.

Vehnämyllyt ovat pian katoavaa kulttuuria. Hankasalmen läheltä on lopettanut lähiaikoina kaksi myllyä. Ruis ja ohra voidaan jauhattaa Keski-Suomessa Rutalahden myllyssä, mutta vehnän jauhatus on Ylöjärvellä Korvalaanen Oy:n Entisajan myllyssä. Hallan tuvan perinneleivontapäivissä halutaan käyttää lähiviljaa ja tuoreena jauhettuna.

Leivontapäivät ovat yhteisöllisiä – kuka tahansa voi tulla leipomaan. Leipomukset paistetaan kotiseututalo Hallan tuvan kahdessa suuressa puu-uunissa.

Leipomokahvilassa voi nauttia tuotteista, tällä kertaa uutisvehnäryynipuurosta marjakiisselin (lirpottimen) kahvin ja leipomusten kanssa. Lämpöä hohkaava ja leipien tuoksuja tulvillaan oleva vanha hirsitupa takaa tunnelman. Myyntituloilla katetaan ylläpitokuluja.

Leipomispaja 7.30 alk. Leipomokahvila 12-14.30.

Tiedot

Järjestäjä

    Hankasalmen kotiseutuyhdistys

Muut

Kieli
suomi

Tapahtumapaikka

Hallan tupa
Kirkkorannantie 2, 41520 Hankasalmi