Suomen maatalousmuseo Sarka hakee kesäkohdetta

10.1.2023 Uutinen
punaisia rakennuksia, metsä, portti
Vuoden 2022 kesäkohde, Annalan kotiseutumuseo Pyhäjoella. Kuva: Tiina Tiirola.

Keskellä kauneinta talvea museoissa suunnitellaan jo tulevaa kesäkautta. Loimaalla toimiva Suomen maatalousmuseo Sarka hakee ensi kesälle yhteistyökumppania, kesäkohdetta.

Kesäkohteena voi toimia ei-ammatillisesti hoidettu museo, kokoelma tai muu vastaava kohde. Sen tulee aihepiiriltään käsitellä maatalouden tai maaseudun historiaa tai nykyaikaa. Tarkoituksena on nostaa maataloushistorian harrastuksen ja paikallisen kulttuuritoiminnan arvostusta. Haku päättyy tiistaina 28. helmikuuta.

Kesäkohde toimii Suomen maatalousmuseo Saran etänäyttelynä yhden kesän ajan. Kesäkohde saa tarvittaessa maatalousmuseolta neuvoja ja vinkkejä toimintaansa ja sen toimintaa esitellään muun muassa Saran verkkosivuilla, kesälehdessä sekä lehdistötiedotteissa. Valintaan ei liity rahapalkintoa.

Kohteen tulee olla toiminnaltaan aktiivinen, oman esineistönsä tai rakennuskantansa tarinat tunteva ja avoin vierailijoille. Saran kesäkohde voi sijaita missä päin Suomea tahansa.

Kesäkohteeksi voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen helmikuun loppuun mennessä Suomen maatalousmuseo Sarkaan, sähköpostiin elina.parkkila@sarka.fi. Hakemuksen tulee sisältää kuvaus kohteesta sekä liitteenä esimerkiksi esite, valokuvia, kuvailu kokoelmista, toimintasuunnitelma tai selostus siitä, mikä erityinen piirre kohteella on.

Valittu kohde julkistetaan huhtikuun alussa 2023.

Suomen maatalousmuseo Sarka hakee kesäkohdetta nyt jo kuudettatoista kertaa. Viime vuonna kesäkohteeksi valittiin Annalan kotiseutumuseo Pyhäjoelta.


Lisätietoja:
Elina Parkkila
Amanuenssi
elina.parkkila@sarka.fi
p. (02) 7637 7012