Seurantalokiertueella oleva Matti Ristinen piipahtaa Puoli seitsemässä

19.4.2024 Uutinen
Johanna Juhola ja Matti Ristinen Kotkan Kotiseutupäivillä. Kuva: Jari Pitkäkangas.

Televisiosta ja valkokankaalta tutuksi tullut näyttelijä Matti Ristinen on tehnyt tänä vuonna kiertuetta Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia. Esityspaikkoina työryhmällä ovat pääasiassa seurantalot. Ensi viikon tiistaina 23. huhtikuuta Ristinen vierailee Puoli seitsemän -ohjelmassa. Ohjelma on katsottavissa esityksen jälkeen Yle Areenassa.

”Ajatuksena on jonkinlainen suomalaisen kulttuurin ytimen etsiminen ja tutkia omaa yhteyttä vallitsevaan kulttuuriin. Siitä kumpuaa idea Runolausuntaa ja haitarimusiikkia -kiertue-esitykseen”, Ristinen kertoi viime vuonna Kotiseutupostin haastattelussa.

Esitys sisältää nimensä mukaisesti runonlausuntaa ja haitarimusiikkia ja lisäksi tanssia. Lavalla nähdään Ristisen lisäksi Helsingin kaupunginteatterissa pitkän uran tehnyt näyttelijä Sari Haapamäki. Musiikin säveltää ja esittää harmonikkavirtuoosi Johanna Juhola.

Nyt huhtikuussa iltamatyyppinen tapahtuma on koettavissa Ruhtinansalmen Kylätalo Suomussalmella, Kursun Kylätalolla Sallassa, Misin Kylätalolla ja Tornion Järjestötalossa.

Kiertueohjelma:

runonlausuntaa.fi

Yle Areenan Puoli seitsemän ohjelma:

areena.yle.fi