Saunapäivänä 27. heinäkuuta 2019 saunomme, juhlimme ja pidämme hauskaa yhdessä!

17.5.2019 Uutinen
Ylen Tiia Lappalainen ja Mikko kekäläinen vierailivat Kotiseutuposti-lehden haastattelussa Kotiseutuliiton toimistossa toukokuussa. Lisää juttua Saunapäivästä siis luvassa 23.5. ilmestyvässä Kotiseutupostissa. Kuva: Anna-Maija Halme.

Ylen kesän 2019 kärkihankkeen, Saunapäivä-kampanjan, tavoitteena on saada yhden päivän aikana kaikki mahdolliset saunat Suomessa auki ja suomalaiset yhdessä saunomaan,
kohtaamaan toisensa ja pitämään hauskaa!

Luvassa on muun muassa Tuija Pehkosen, Mikko Kekäläisen ja Constantinos ”Gogi” Mavromichalisin juontama Saunapäivä-tv-sarja, runsaasti sauna-aiheisia sisältöjä Ylen eri kanavissa sekä Radio Suomen 24 tunnin saunamaraton ympäri Suomea.

Osana kampanjaa julkaistaan kartta, josta näkyvät kaikki Saunapäivään 27.7. osallistuvat saunat. Kampanja huipentuu kaikkien yhteiseen Saunapäivään 27 heinäkuuta, jolloin pääsemme ympäri Suomea saunomaan niin julkisissa kuin sellaisissakin saunoissa, jotka eivät ehkä ole tavallisesti yleisölle auki – oli se sitten kaupungin, kylän tai yrityksen edustussauna, yhdistyksen ylläpitämä sauna, julkinen sauna, ulkoilualueen yhteydessä oleva sauna, vierasvenesataman sauna tai vaikkapa yksityisen ihmisen oma, se kaikista paras sauna!

silloin yleisölle auki olevat saunat.  Onko sinulla tai yhteisölläsi sauna, jonka voisi avata Saunapäivänä?

Saunan avaamisen yhteydessä on oiva mahdollisuus esitellä esimerkiksi yhdistyksen tai yrityksen toimintaa uusillekin yleisöille. Kannustamme myös haastamaan muut toimijat mukaan Saunapäivään!

Haluamme saada suomalaiset havahtumaan siitä, miten ainutlaatuinen saunakulttuuri meillä on! Juhlistamme saunaa juuri nyt, koska yleiset saunat ja yhdessä saunominen ovat kovassa nousussa ja suomalainen saunomisen kulttuuri on ensimmäinen asia, jota Suomesta haetaan Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle.  Ja ennen kaikkea, haluamme tehdä jotain isoa ja hauskaa yhdessä! Saunoa!

Mitä, missä, milloin?

Saunapäivä-kampanja on käynnissä koko kesän ajan ja huipentuu Saunapäivään 27. heinäkuuta.

Saunapäivänä Yle avaa nettisivuilleen löylymittarin, jonne jokainen voi syöttää kyseisen päivän saunomiskertansa.

Ylellä sauna-aihetta käsitellään kesä-heinäkuussa laajasti Ylen aluetoimituksissa, radiossa, tv:ssä, nettisivuillamme ja sosiaalisessa mediassa. Heinäkuussa lauantai-iltaisin nähdään 4-osainen Saunapäivä-sarja Yle TV1:ssä, joka huipentuu 27. heinäkuuta nähtävään, ympäri Suomea tehtävään, suoraan lähetykseen.

Radio Suomi saunoo Saunapäivänä 24 tuntia ympäri Suomea!

Ilmoita löylysi mukaan kampanjaan osoitteessa yle.fi/saunapaiva !