Poimi talteen vinkit kestävän tapahtuman järjestämiseksi

13.4.2022 Uutinen

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä juhlistetaan tänä vuonna teemalla kestävä perintö. Kestävyyden teeman toivotaan näkyvän sekä tapahtumien sisällössä että tapahtumajärjestelyissä. Pienillä muutoksilla tapahtumia voidaan järjestää entistä kestävämmin.

Paikallisuus ja hankintojen minimointi kunniaan

Tapahtumilla on tärkeä sosiaalinen ja yhteisöllinen merkitys ja niissä voidaan nostaa esiin ajankohtaisia aiheita. Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä järjestetään Suomessa vuosittain 200–300 tapahtumaa. Tapahtumien ympäristökuormitukseen kannattaa kiinnittää huomiota.

  • Suosimalla lähellä tuotettua, paikallisia palveluita ja minimoimalla tapahtumaan liittyvät hankinnat päästään jo pitkälle. Tapahtuma voi kuormittaa ympäristöä valtavasti tai sen voi järjestää hyvin kestävästi. Avainasemassa on tapahtuman järjestäjä valinnoillaan ja viestinnällään, vinkkaavat Euroopan kulttuuriympäristöpäivien koordinaattorit Hanna Hämäläinen ja Riina Koivisto.

Olemme tehneet 15 vinkin listan kaikille tapahtumanjärjestäjille. Listaus löytyy Euroopan kulttuuriympäristöpäivien nettisivuilta suomeksi sekä ruotsiksi.

Olemme tehneet 15 vinkin listan kaikille tapahtumanjärjestäjille. Listaus löytyy Euroopan kulttuuriympäristöpäivien nettisivuilta suomeksi sekä ruotsiksi.

Lisätietoa kestävän tapahtuman järjestämisestä etäkahvipaussilla

Kaikille avoimella etäkahvipaussilla keskiviikkona 27.4. kello 9–10 kerrotaan lisää kestävän tapahtuman järjestämisestä sekä Euroopan kulttuuriympäristöpäivistä. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille tapahtumanjärjestämisestä ja kestävyydestä kiinnostuneille.

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittaudu Lyyti-palvelussa ja saat osallistumislinkin ennen tilaisuutta. Tilaisuus järjestetään Teamsissa.

Ilmoita tapahtumasi mukaan Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumakalenteriin

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään syyskuun toisella viikolla, tänä vuonna 5.–11.9.2022. Tapahtumia voi järjestää myös pitkin vuotta. 

Ilmoita tapahtumasi kalenteriin ja pääset mukaan kymmeniä miljoonia eurooppalaisia tavoittavaan tapahtumakokonaisuuteen. 

Lue lisää: