Pia Matilainen palveluksessanne

15.5.2023 Uutinen
Pia Matilainen koirapentu sylissä, punainen hirsirakennus taustalla.
Pia Matilainen ja Hulda Mäntsälän idyllissä. Kuva: Ida Johansson.

Pia Matilainen on aloittanut Kotiseutuliiton jäsenpalvelukoordinaattorina. Matilaisella on vahva järjestötausta, sillä ennen nykyistä tehtäväänsä hän työskenteli Suomen Nuorisoseurojen järjestösihteerinä 15 vuoden ajan. Lisäksi hän on tehnyt töitä yrityspuolella viestinnän ja markkinoinnin parissa.

Matilainen on koulutukseltaan datanomi ja puutarhuri. Lisäksi hän on tehnyt viestinnän ja valtio-opin opintoja Helsingin yliopistossa.

Uudessa tehtävässään hän ylläpitää jäsenrekisteriä, laskuttaa ja seuraa jäsenmaksuja, valmistelee tapahtumia ja kokouksia sekä on tarvittaessa jäsenistön apuna. Lisäksi hänelle kuuluu taloushallintoon ja seurantaloavustuksiin liittyviä tehtäviä.

”Otan innolla uuden työn vastaan, ja maltan tuskin odottaa, että pääsen tutustumaan jäsenkenttään ja sen erilaisiin toimintoihin”, Matilainen toteaa.

Kulttuuriperintö ja kotiseututyö ovat Matilaiselle sydämen asioita, ja kesäisin hän on kotiseutu- ja kylätoiminnassa mukana synnyinseuduillaan Jämsän Kuorevedellä.

”Asun Mäntsälässä perheeni ja neljän koiran sekä kahden kissan kanssa. Kuorevedellä vietämme edelleen perheen kanssa paljon aikaa kunnostaen vapaa-ajan asuntoamme. Paikka on vahvasti oma sielunmaisemani edelleen, vaikka olen asunut monissa paikoissa eri puolilla Suomea”, Matilainen kertoo.

Vapaa-aikana Matilainen ulkoilee koirien kanssa, koluaa läpi erilaisia kirpputoreja ja on kirjojen ja elokuvien suurkuluttaja.