Operaatio Rauhankukka kutsuu mukaan!

6.5.2022 Tiedote
Kuva: Zoltan, Pexels.

Operaatio Rauhankukan tavoitteena on rauhan, ystävyyden, eri taustaisten ihmisten kohtaaminen, vuoropuhelu ja yhteistyön edistäminen. Toiminta alkoi Kotkasta keväällä, ja mukaan toivotaan niin yksityisiä ihmisiä, Suomen kuntia ja kaupunkeja, järjestöjä ja yhteisöjä. Kotiseutuliitto on mukana rauhankampanjassa.

Operaation toiminta on yksinkertaista, ja se ponnistaa kirjaimellisesti ruohonjuuritasolta. Kaupungit ja muut mukaan lähtevät toimijat jakavat auringonkukansiemeniä yhteisöissään ja verkostoissaan. Siemeniä voidaan jakaa esimerkiksi kuntien kirjastoissa, tapahtumissa tai yhteisöjen kokouksissa.

Toimintaan osallistuvat kylvävät siemenet esimerkiksi kotona, kouluissa, päiväkodeissa tai työpaikoilla. Taimien kasvettua ja maan lämmettyä touko-kesäkuussa, järjestetään yhteinen tilaisuus, jossa taimet istutetaan valittuun yhteiseen paikkaan tai useisiin paikkoihin kaupunkialueilla, puistoissa ja niityillä. Yhteisessä istutustilaisuudessa voidaan nauttia erilaisesta ohjelmasta ja yhdessäolosta.

Kesän kasvukauden jälkeen elokuussa järjestetään syntyneessä rauhan puutarhassa tai niityllä tilaisuus rauhan, ystävyyden ja myötätunnon osoituksena sotien uhreille.

Ideaa saa vapaasti jakaa ja muokata erilaisiin tilanteisiin sopivaksi.
Kotkan kaupunki kokoaa mukaan lähteneitä yhteiseen ja kukan taimien lailla kasvavaan listaansa.

 

lisätietoa ja ohjeet

www.kotka.fi/operaatio-rauhankukka