Onko kulttuuriperintöhankkeenne eurooppalaista huipputasoa?

24.9.2018 Uutinen

Euroopan kulttuuriperintöpalkinnot 2019 haettavana: ehdotukset 15. marraskuuta mennessä

Euroopan unionin ja Europa Nostran vuoden 2019 kulttuuriperintöpalkinnot ovat haettavissa. Hakuaika päättyy tänä vuonna poikkeuksellisesti 15. marraskuuta.

Euroopan kulttuuriperintöpalkinnot – European Heritage Awards / Europa Nostra Awards – ovat kulttuuriperintöalan korkeimpia kunnianosoituksia Euroopassa. Palkintoa voi hakea kulttuuriperintökohteen kunnostushankkeelle, merkittävälle tutkimus- tai digitointihankkeelle, yksilön tai yhteisön kulttuuriperintötyölle omistautuneelle toiminnalle ja koulutukselliselle tai kulttuuriperintötietoisuutta lisäävälle hankkeelle. Hakemus voi koskea niin aineellista kuin aineetonta kulttuuriperintöä.

Palkittujen hankkeiden joukosta valitaan seitsemän Grand Prix -voittajaa, jotka saavat 10 000 euron suuruisen pääpalkinnon. Lisäksi yksi palkituista valitaan nettiäänestyksellä yleisön suosikiksi.

Palkinnon tarkoituksena on lisätä eurooppalaisten tietoisuutta kulttuuriperinnöstään, tuoda esiin hyviä malleja kulttuuriperinnön säilyttämiseksi, lisätä maarajat ylittävää kokemusten ja tietojen vaihtoa, vahvistaa kulttuuriperinnön arvostusta ja tietoisuutta siitä sekä esimerkin avulla rohkaista ihmisiä vastaavanlaisiin hankkeisiin muualla.

Ehdotuskaavakkeet Europa Nostran nettisivuilla: www.europeanheritageawards.eu/apply.

Tutustu myös Europa Nostra Finlandin hakuohjeisiin:

www.europanostra.fi/europa-nostra/palkinnot