Neljä huippuhanketta ehdolla Euroopan kulttuuriperintöpalkinnon saajaksi Suomesta

14.1.2019 Uutinen

Euroopan kulttuuriperintöpalkinnot, Euroopan unioni, Europa Nostra, European Heritage Awards, kulttuuriperintö, konservointi, Eduskuntatalo, Seinäjoen kirjasto, Sirén, Alvar Aalto, lapinlahden sairaala, Lapinlahden lähde, Sotalapset.fi evakkolapset, sotalapsi.fi

Euroopan kulttuuriperintöpalkintokilpailussa on tänä vuonna ehdolla neljä hienoa suomalaista hanketta.

Koulutus ja tietoisuuden lisääminen -luokassa palkintoehdokkaana on Helsingissä sijaitsevan Lapinlahden mielisairaalan Lapinlahden Lähde -hanke, jonka myötä vuosiksi tyhjilleen jätetty historiallinen miljöö on muutettu hakemuksen mukaan: “avoimeksi, ennakkoluulottomaksi ja osallistavaksi henkisen hyvinvoinnin keskukseksi”.

Samassa palkintokategoriassa on ehdolla  Sotalapsi-verkkonäyttely, joka kertoo Ruotsiin ja Tanskaan toisen maailmansodan aikana evakuoiduista noin 80 000 suomalaislapsesta. Verkkonäyttelyn on koonnut Helsingin seudun sotalapset -yhdistys usean muun organisaation tuella. Näyttely on osoitteessa www.sotalapset.fi.

Konservointikategoriassa on ehdolla J.S. Sirénin suunnitteleman Eduskuntatalon (1931) peruskorjaus. Tässä luokassa on ehdolla myös Alvar Aallon suunnitteleman Seinäjoen kirjaston (1965) hiljattain valmistunut peruskorjaus.

Lue lisää hankkeista Europa Nostra Finlandin sivulla www.europanostra.fi/nelja-suomalaishanketta-ehdolla-euroopan-kulttuuriperintopalkintojen-saajaksi.