Mikä on sinun maisemasi? – Kerro Suomalaisen Kirjallisuuden Seuralle

12.1.2018 Uutinen

Mikä on sinun maisemasi? Onko se mielessäsi vai ympärilläsi? Maaseudulla, lähiössä vai kaupungissa? Kerro maisemastasi Suomalaisen Kirjallisuuden Seuralle, jossa kerätään kesäkuun alkuun asti muistoja ja kokemuksia suomalaisille tärkeistä maisemista.

Suomalaisia maisemia

 

Me elämme maisemissa, olivatpa ne haavetiloja tai ympäröivää todellisuutta. Ne voivat olla erämaata tai esplanadeja, saaristoa tai syrjäkyliä, lähiöiden takamaita, soita, peltoja tai taajamia. Mikä tekee sinun maisemastasi oman tuntuisen? Onko se maisema, jossa elät arkeasi vai maisema, jonne unelmoit pääseväsi? Kerro, millainen on maisemaelämäkertasi.

Vastaa omalla kielelläsi ja tyylilläsi

Keruuseen voit vastata suomeksi, ruotsiksi tai saameksi. Kirjoita omalla tyylilläsi, tekstin pituutta ei ole rajoitettu. Voit lähettää myös valokuvia. Kirjoittamisen tukena voit käyttää karttoja ja merkitä niihin itsellesi tärkeitä paikkoja. Karttoja voi ladata ilmaiseksi esimerkiksi osoitteesta pikakartta.fi.

Kirjoituksessa voit pohtia esimerkiksi, mikä tekee maisemasta sinulle erityisen? Missä sinun maisemasi on, maalla vai kaupungissa? Onko se meri, järvi, tunturi tai pelto? Miten toimit maisemassasi? Elätkö, virkistäydytkö, haaveiletko, lepäätkö tai ulkoiletko siellä vai hoidatko sitä? Lisää kysymyksiä pohdinnan tueksi löytyy Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran verkkosivuilta.

Minun maisemani -keruu on käynnissä 1.6.2018 asti. Osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja. Keruun järjestävät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Svenska litteratursällskapet i Finland ja Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman tutkija Laura Seesmeri.