Maksuton eMuseo-koulutus Hämeenlinnassa – ilmoittaudu mukaan

13.2.2019 Uutinen

Paikallismuseonhoitajien koulutuksen yhteydessä Hämeenlinnassa järjestetään erillinen koulutuspäivä Suomen Kotiseutuliiton eMuseo-mobiiliopastepalvelusta lauantaina 30. maaliskuuta. eMuseo-koulutus on ilmainen, mukaan mahtuu 16 ensiksi ilmoittautunutta.

eMuseo – koe paikallismuseo mobiilisti

eMuseo-mobiiliopastepalvelun avulla museo-opas on aina käytettävissä. eMuseo-palvelu on oppaan apuna ja museovieraiden käytettävissä heidän omilla älypuhelimillaan ja muilla mobiililaitteillaan myös museon ollessa kiinni. Palvelun avulla museoon voi tutustua etukäteen tai palata tunnelmiin kotisohvalta. Palvelu on helppokäyttöinen ja museot voivat tehdä helposti itse mobiilioppaita museostaan ja sen ympäristöstä.

Kotiseutuliitto järjestää maksuttoman koulutuksen eMuseo-palveluun Hämeenlinnassa lauantaina 30. maaliskuuta yhteistyössä Kanta-Hämeen maakuntamuseon ja ohjelmiston suunnitelleen Momeon kanssa. Koulutus on avoin kaikille Kotiseutuliiton jäsenille sekä eMuseo-palvelun käyttäjille.

Palvelun myötä osoitteeseen www.emuseo.fi syntyy satojen paikallismuseoiden opastuksista koostuva moderni ja interaktiivinen sivusto, joka tuo maamme paikallismuseot kaikkien ulottuville.

OHJELMA
Maksuton koulutus 30.3. Hämeenlinnassa

Museo Skogsterin seminaaritila Anders, os. Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeenlinna

klo 10-12 eMuseo-palvelun esittely
Tervetuloa tutustumaan palveluun! Kouluttajat esittelevät eMuseo-palvelua.

klo 12-13 Lounastauko / Omakustanteinen lounas

klo 13-16 Työpaja: Tee ja julkaise oma mobiiliopastus!
Iltapäivän työpajassa osallistujat pääsevät luomaan ensimmäisen mobiiliopasteensa. Ota mukaan kannettava tietokone sekä kuvia ja tekstiä oman opastuksen pohjaksi. eMuseo-opas on päivän päätteeksi julkaisuvalmis!

KOULUTUS ON TÄYNNÄ, VOIT ILMOITTAUTUA JONOON

Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella

Koulutukseen otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä max 2 osallistujaa / museo, mukaan mahtuu 16 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittaudu mahdollisimman pian, viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta. Koulutus on avoin kaikille Kotiseutuliiton jäsenille sekä eMuseo-palvelun käyttäjille.

Koulutus on maksuton. eMuseo-palvelun vuosimaksu (sisältää ylläpidon, tuen ja kehityksen):
Kotiseutuliiton jäsenet 80 € + alv. Muut museot 120 € + alv

Tervetuloa mukaan mobiilimaailmaan!

Lisätietoja: Suunnittelija Jonina Vaahtolammi, Suomen Kotiseutuliitto, jonina.vaahtolammi@kotiseutuliitto.fi, puh. 09-612 63229

 

Suomen Kotiseutuliitto on kotiseututyön keskusjärjestö ja yksi maamme suurimmista kansalaisjärjestöistä. Liiton keskustoimisto, 15 aluejärjestöä ja noin 750 jäsenyhdistystä ympäri Suomen tarjoavat yli 150 000 paikallistoimijalle näköalapaikan paikalliskulttuuriin sekä vaikuttamisen ja osallistumisen mahdollisuuksia. Liiton jäsenistöön kuuluu myös 100 kuntaa ja kaikki maakuntien liitot, mikä takaa paitsi alueellisen kattavuuden myös joustavan tiedonkulun ja lukuisat yhteistyömahdollisuudet hallinnon ja ruohonjuuritason toimijoiden välillä. Kotiseutuliitto vastaa myös seurantalojen korjausavustuksen jaosta ja tarjoaa asiantuntija-apua seurantalojen korjauksiin liittyvissä kysymyksissä.