Luonto ja lähipalvelut tärkeitä kaikille

28.10.2019 Uutinen

Hyvän ja toimivan arjen peruselementit rakentuvat oman kotiseudun lähipalveluista, luonnosta ja erilaisista harrastusmahdollisuuksista. Melko lailla samat asiat ovat tärkeitä niin vuosikymmenet alueella asuneille kuin vastikään muualta muuttaneille uusille suomalaisillekin.

Mahdollisuuksien torilla Espoossa kerättiin osallistujien ajatuksia omasta kotiseudustaan. Kuva: Marika Punamäki.

Vahvistusta tälle näkemykselle saatiin jälleen menneenä viikonloppuna, kun Espoon Mahdollisuuksien torin tapahtumassa koottiin osallistujien ajatuksia oman kotiseudun parhaista puolista. Noin 140 osallistujaa kertoi mielipiteensä asiasta Suomen Kotiseutuliiton Kaikilla on oikeus kotiseutuun -hankkeen esittelypisteellä. Osallistujien mielipiteitä kerättiin yhteen osallistavan karttatyöskentelyn avulla. Samalla juteltiin kotiseudun merkityksestä sekä mm. kaupunginosa- ja kotiseutuyhdistysten toiminnasta kotiseudun puolesta.

Mahdollisuuksien torilla kohtasivat moninaiset kulttuurit ja kansalaistoimijat. Ohjelmassa oli tanssia, laulua, rauhan kollaasin ja muiden kädentaitojen tekemistä sekä tietysti yhdistysten, toimijoiden ja toiminnan esittelyä. Tapahtuma järjestettiin lauantaina 26.10. kauppakeskus Isossa Omenassa, ja sen teemana oli tänä vuonna ”rauha”. Kotiseutu ja rauha liittyvätkin läheisesti yhteen: oman kotiseudun parhaisiin puoliin lukeutuu erittäin usein rauhallisuus myös Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa.

Osallistavan karttatyöskentelyn satoa. Kuva: Marika Punamäki.