Lasten ja nuorten kilpailuun etsitään tarinoita eurooppalaisesta kulttuuriperinnöstä

16.9.2021 Uutinen

Euroopan neuvosto ja European Heritage Days -ohjelma etsivät nuorten eurooppalaisten tarinoita kulttuuriperinnöstä eri puolilta Eurooppaa. Kulttuuriympäristön tekijät, Young European Heritage Makers, on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jossa pohditaan omaa kulttuuriperintöä ja sen eurooppalaisia ulottuvuuksia.

Kulttuuriperintö esille kuvilla tai videoilla

Vuoden 2021 Young European Heritage Makers -kilpailussa pohditaan, mitä on eurooppalainen kulttuuriperintö. Entä mitkä piirteet kulttuuriperinnössä ovat paikallisia, ja mikä on yhteistä muun Euroopan kanssa? Näitä teemoja pohtiva kilpailutyö voi olla lyhyt video tai kuvallisen esityksen ja tarinan yhdistelmä.

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailuun voivat osallistua alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmät, joiden ohjaajana toimii opettaja tai muu taustoiltaan tarkastettu kasvattaja.

Kilpailussa on kaksi sarjaa, toinen 6–10 -vuotiaille ja toinen 11–17 -vuotiaille. Kilpailuaika on 1.9.-31.10.2021.

Tarjolla rahapalkintoja ja näkyvyyttä Euroopassa

Suomen tuomaristo valitsee molemmista ryhmistä parhaan työn, jotka palkitaan 200 euron rahapalkinnolla, jonka voi käyttää yhteiseen retkeen tai muuhun yhteiseen toimintaan. Suomen parhaat työt osallistuvat myös Euroopan laajuiseen Young European Heritage Makers –kilpailuun.

Young European Heritage Makers -kilpailu on saanut alkunsa Suomessa kehitetystä Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailusta, joka laajentui vuonna 2018 koko Euroopan laajuiseksi. Kilpailu on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.