Kulttuuriympäristöpäivien vuoden 2022 avaustilaisuudessa esillä kestävä perintö

20.12.2021 Uutinen

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien vuoden 2022 teema Kestävä perintö kutsuu tekoihin kestävän kulttuuriperinnön ja huomisen puolesta. Vuoden 2022 tapahtumissa ja kampanjoissa korjataan vanhaa, hoidetaan ympäristöä ja tuetaan paikallista toimintaa.

Tervetuloa avaustilaisuuteen

Lämpimästi tervetuloa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien Kestävä perintö 2022-vuositeeman avaustilaisuuteen 9. helmikuuta klo 13-15! Avaus järjestetään verkossa Teams-ympäristössä.

Tilaisuudessa teemavuoden avaa ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari ja European Heritage Days -ohjelman tervehdyksen tuo ohjelmajohtaja Asya Salnikova Euroopan neuvostosta. Taiteen edistämiskeskuksen Antti Huntus avaa kestävän kulttuuriperinnön teemoja. Lisäksi pääsemme nauttimaan vastikään Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon valitusta kaustislaisesta viulunsoitosta kansanmusiikkiyhtye Tallareiden mukana. Innostavan tavan tuoda esille kestävää perintöä kansallispukuhiihdon muodossa esittelee Kalevalaisten Naisten Liitto.

Tapahtumassa kerrotaan myös kuinka omia tapahtumia voi ilmoittaa mukaan Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaan vuodelle 2022 ja annetaan muita käytännön vinkkejä.

Lämpimästi tervetuloa kaikki teemasta ja kulttuuriympäristötapahtumien järjestämisestä kiinnostuneet!

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tarkoituksena on lisätä oman lähiympäristön arvostusta ja sen vaalimista. Päiviä vietetään Euroopan neuvoston ja Euroopan komission aloitteesta. Suomessa kulttuuriympäristöpäiviä koordinoivat Museovirasto, Opetushallitus, opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Kotiseutuliitto, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura, Suomen museoliitto ja ympäristöministeriö.