Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu rohkaisee lapsia ja nuoria tutustumaan omaan kulttuuriperintöönsä

2.6.2022 Uutinen

Kulttuuriympäristön tekijät, Young European Heritage Makers, on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jossa pohditaan omaa kulttuuriperintöä ja sen eurooppalaisia ulottuvuuksia.

Vuoden 2022 kilpailussa kehotetaan pohtimaan, mitä on eurooppalainen ja kestävä kulttuuriperintö. Entä mitkä piirteet kulttuuriperinnössä ovat paikallisia, ja mikä on yhteistä muun Euroopan kanssa? Näitä teemoja pohtiva kilpailutyö voi olla lyhyt video tai kuvallisen esityksen ja tarinan yhdistelmä.

Kilpailuun voi osallistua koulujen syyslukukauden ajan

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailuun voivat osallistua alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmät, joita ohjaa aikuinen mentori, kuten opettaja tai muu kasvattaja. Kilpailussa on kaksi sarjaa, toinen 6–11 -vuotiaille (2011–2016 syntyneet) ja toinen 11–17 -vuotiaille (2005–2010 syntyneet). Kilpailuaika on 15.8.–20.12.2022.

Kilpailutyöt ladataan kansainväliselle www.europeanheritagedays.com -verkkosivustolle. Tarkemmat tiedot ladattavista tiedostomuodoista annetaan elokuussa.

Suomen voittajille rahapalkinto ja paikka Young European Heritage Makers -kilpailussa

Suomen tuomaristo valitsee molemmista ryhmistä parhaan työn, joka palkitaan 200 euron rahapalkinnolla. Lisäksi kummankin sarja paras työ osallistuu koko Euroopan laajuiseen Young European Heritage Makers -kilpailuun.

Euroopan laajuisen Young Heritage Makers -kilpailun voittajat saavat osallistua yhteiseen, verkkotapahtumana järjestettävään palkintotilaisuuteen. Voittaneista kilpailutöistä järjestetään näyttely Strasbourgissa. Voittajille jaetaan lisäksi kunniakirjat.

Tule infotilaisuuteen 1.9. klo 15 kuulemaan lisää

Järjestämme Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailusta infotilaisuuden Teamsissä 1.9.2022 klo 15. Voit ilmoittautua tilaisuuteen Lyyti-järjestelmässä seuraavassa linkissä:

Lisätietoja:

Young European Heritage Makers -kilpailu on saanut lähtönsä Suomessa kehitetystä Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailusta, joka laajentui vuonna 2018 koko Euroopan laajuiseksi.