Kotiseutuposti 4/2020 esittelee kotiseututyön ekologista kestävyyttä
Lue maksutta netissä: www.kotiseutuposti.fi.
Kotiseutupostin 4/2020 teemana on ekologinen kestävyys. Tämä lehti päättää vuoden mittaisen tutkimusmatkan niihin kaikkiin eri tapoihin, joilla kotiseututyö parantaa ihmiskunnan hyvän elämän edellytyksiä nyt ja tulevaisuudessa. Sanat voivat kuulostaa suurilta, mutta kotiseututoiminnassa on paljon aihetta ylpeyteen.
Pekka Hänninen kertoo Korjausklinikka-jutussaan, kuinka energiaa säästyy vanhaa rakennusta hoitaen ja kunnioittaen. Leena Paaskoski ja Katriina Siivonen esittelevät kestävään tulevaisuuteen tähyävän museon konseptin eli Dynamo-hankkeen. Kalle Nikander pohtii luonnon merkitystä hyvinvoinnilleen. Kirsi Mäkinen kertoo, miksi paikallinen puutarhakasvi on arvokas ja vaalimisen arvoinen. Heikki Lenkkerin jutussa kerrotaan Olarin terveysluontopolusta.
Museoviraston pääjohtaja Tiina Merisalo kertoo haastattelussa, mihin suuntaan hän haluaa viedä suomalaista kulttuuriperintötyötä. Juttu on tässä nyt kokonaisuudessaan. Osia siitä julkaistiin aiemmin Vuoden kotiseututeos -kilpailun avaamisen yhteydessä.
Kotiseutujunnut-sarjan viimeisessä osassa purjehdimme Helsinkiin ihailemaan Roihuvuori-Seuran hyvän kierrettä. Seura on erinomainen esimerkki yhdistyksestä, jonka toiminta houkuttelee mukaan kaikenikäisiä ihmisiä.
Ensi vuonna Kotiseutuposti paneutuu nuorten omaehtoiseen kotiseututoimintaan. Nuori kotiseuturakkaus -juttusarjaan kootaan nuorten ajatuksia toiminnastaan kotiseudun puolesta. Jos olet kotiseutuasioissa tavalla tai toisella aktiivinen nuori, ota yhteyttä vaikkapa sähköpostitse osoitteeseen anna-maija.halme@kotiseutuliitto.fi. Ja vinkatkaa muutkin nuorista, joita kannattaisi pyytää kirjoittamaan aiheesta. Nuoren ei tarvitse olla kotiseutuyhdistyksen jäsen.
Kertokaa myös, jos teillä on jotain muuta jutun juurta nuorten omaehtoisesta kotiseututoiminnasta.