Kotiseutuliitto järjestää kotiseutulehtikilpailun

15.2.2017 Tiedote

Suomen Kotiseutuliiton tiedote

Suomen Kotiseutuliitto haluaa tuoda näkyvyyttä kotiseutulehdille ja kannustaa niiden tekijöitä, joten liitto järjestää kotiseutulehtikilpailun vuonna 2017.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki kotiseutulehdet – esimerkiksi paikallis-, kaupunki- ja kaupunginosalehdet. Painettujen sanoma- ja aikakauslehtien lisäksi kilpailuun voi osallistua myös verkkolehdellä. Lisäksi palkitaan vuoden kotiseutulehtijuttu.

Kilpailussa arvioinnin kohteina ovat lehtien paikallisuus ja vaikuttavuus, sisällön monipuolisuus ja kiinnostavuus, vuorovaikutus ja lukijoiden aktivoiminen sekä visuaalisuus. Tuomaroinnista vastaa Kotiseutuliiton nimeämä raati, jonka puheenjohtajana toimii liiton hallituksen varapuheenjohtaja, ministeri Raimo Sailas.

Kilpailussa on kolme sarjaa:
1. 1–2 kertaa vuodessa ilmestyvät lehdet
2. 3–6 kertaa vuodessa ilmestyvät lehdet
3. Yli 6 kertaa vuodessa ilmestyvät lehdet

Kussakin sarjassa palkitaan paras lehti. Voittajalehdet palkitaan Vuoden kotiseutulehti -nimikkeellä ja voittajajuttu Vuoden kotiseutulehtijuttu -nimikkeellä. Raati voi halutessaan jakaa myös kunniamainintoja.

Kilpailuun osallistutaan ennen 30.4.2107 julkaistuilla lehden numeroilla – sarjakohtaisesti 1–4 numerolla. Lehden ilmestymisvuosi voi olla 2016.

Lehdet toimitetaan 5.5.2017 mennessä Kotiseutuliiton toimistolle. Lehtien mukana tulee lähettää täytetty ilmoittautumislomake, joka löytyy Kotiseutuliiton verkkosivuilta.

Tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan lokakuussa Turun Kansainvälisillä Kirjamessuilla.

 

Lisätiedot:

toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo, etunimi.sukunimi @kotiseutuliitto.fi, puh. 040 733 7033

tiedottaja Elina Kuismin, etunimi.sukunimi @kotiseutuliitto.fi, puh. 050 440 9411

www.kotiseutuliitto.fi/toiminta/palkinnot/vuoden-kotiseutulehti


Suomen Kotiseutuliitto on kotiseututyön valtakunnallinen keskusjärjestö ja maamme suurin kulttuurialan kansalaisjärjestö. Kotiseutuliiton yhdistysjäsenkentässä toimii yli 150 000 aktiivista kansalaista. Kotiseutuliitto on aktiivinen paikallisuuden puolestapuhuja, joka edistää monimuotoista suomalaista kulttuuria ja paikalliskulttuurien arvostusta sekä kehittää ja tukee kotiseututyötä. Kotiseutuliitto vastaa myös seurantalojen korjausavustuksen jaosta ja tarjoaa asiantuntija-apua seurantalojen korjauksiin liittyvissä kysymyksissä. Tutustu: www.kotiseutuliitto.fi