Kotiseutuliiton eMuseo-palvelu laajenee – seuraavaksi koulutamme museotoimijoita Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa

30.5.2016 Tiedote

Suomen Kotiseutuliiton eMuseo-palvelu tuo paikallismuseot kaikkien ulottuville. Seuraavaksi museotoimijoita koulutetaan Pohjois-Savossa ja Pohjois Karjalassa.

eMuseo-palvelu nostaa pienemmätkin kotiseutumuseot esiin ja kaikki Suomen paikallismuseot halutaan mukaan. Palvelun myötä osoitteeseen www.emuseo.fi syntyy satojen paikallismuseoiden opastuksista koostuva moderni ja interaktiivinen sivusto, joka tuo maamme paikallismuseot kaikkien ulottuville.

”On hienoa, että pienille museoille tarjotaan tällainen palvelu”, pilottivaiheessa Pohjanmaalla mukana ollut museotoimija tiivistää. ”Tämän kautta saamme näkyvyyttä ja astumme pitkän askeleen tämän päivän mobiilimaailmaan. Jes!”

Museo mukanasi ja museo-opas aina paikalla

eMuseo-palvelun avulla museo-opas on aina käytettävissä, oli museo auki tai kiinni.

Oppaissa voi olla tekstiä, kuvia, ääntä ja videoita. Vierailijat voivat osallistua pelaamalla ja keräämällä pisteitä, antamalla palautetta, kysymällä paikallismuseolta asiantuntija-kyselykanavalla ja jakamalla oppaita ja niiden sisältöjä sosiaaliseen mediaan. eMuseosta voi löytyä jatkossa kartalle sijoitettuja kierroksia ulkomuseon kohteista, yhden museonäyttelyn virtuaaliopastuksia ja koululaisia kiinnostavia tehtäväreittejä. Valmiita oppaita voi käyttää puhelimella ja tabletilla tai halutessaan myös tietokoneella.

Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa maksuttomat koulutukset

Suomen Kotiseutuliitto on luonut eMuseo-mobiiliopassovelluksen paikallismuseoiden käyttöön yhdessä Momeo Oy:n kanssa, joka on mobiili- ja mediaoppaisiin erikoistunut ohjelmistoyritys. Museot voivat tehdä helposti itse mobiilioppaita museostaan ja sen ympäristöstä. Kaikkea sisältöä voi päivittää ja kehittää milloin tahansa. Työhön tarjotaan koulutusta, seuraavaksi Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Ilmoittautuminen maksuttomiin koulutuksiin on käynnissä:

pe 23.9.2016 Kuopio

la 29.10.2016 Joensuu

Lisätietoja:
www.emuseo.fi
www.kotiseutuliitto.fi/toiminta/kotiseutumuseoiden-mobiiliopasteet

Sini Hirvonen
sini.hirvonen@kotiseutuliitto.fi
puh. 045 614 0464
Koordinaattori, Suomen Kotiseutuliitto


Suomen Kotiseutuliitto on kotiseututyön keskusjärjestö ja Suomen suurin kulttuurialan kansalaisjärjestö. Kotiseutuliitto on paikallisuuden puolestapuhuja ja palvelee kaikkia Suomen paikallismuseoita.

Paikallismuseot ovat pääosin ei-ammatillisesti hoidettuja museoita, joissa arvokasta vapaaehtoistyötä tekee vuosittain 10 000 ihmistä. Suomessa on lähes 1000 paikallismuseota, joista 730 on kuntien, yhdistysten ja säätiöiden ylläpitämiä. Näistä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueella sijaitsee 80. Vertailun vuoksi: ammatillisesti hoidettuja museokohteita on koko maassa noin 300. Paikallismuseoiden näyttelyissä vierailee ja tapahtumiin ja muuhun toimintaan osallistuu vuosittain yhteensä miljoona kävijää. Paikallismuseot ovat kirjastojen jälkeen alueellisesti kattavin kulttuuripalveluverkostomme