Korjausklinikan verkkotapahtumista tietoa vanhan talon korjaamiseen

22.4.2021 Uutinen
Korjausrakentamisen asiantuntija Anssi Malinen (toinen vasemmalta) Lahden Museoilta neuvontakäynnillä Hartolassa. Kuva: Reetta Nousiainen.

Vanhaa taloa kannattaa huoltaa ja hoitaa huolella. Korjaaminen on rakennuksen kunnossa pitämisen lisäksi hyödyllinen arjen ilmastoteko, joka myös säilyttää yhteistä kulttuuriperintöä ja historiaa.

Vanhan talon omistaminen tarkoittaa usein jatkuvaa kunnon tarkkailua ja seuraavan korjauskohdan suunnittelua. Tukea ja apua korjaamiseen on kuitenkin saatavilla. Lahden Museot ja Korjausklinikka-hanke tarjoavat maksuttomia ja kaikille avoimia verkkotapahtumia, joissa neuvotaan oman talon hoitamisessa ja kunnostamisessa.

Korjaa ennakoiden

Ennakoiva, suunnitelmallinen vanhan talon korjaaminen säästää resursseja ja helpottaa vanhan talon ylläpitoa. Lahden Museoiden ja Korjausklinikan verkkotapahtumassa tiistaina 27. huhtikuuta klo 16-17.30 saat neuvoja ja vinkkejä, millä tavoin korjaamista kannattaa suunnitella ja toteuttaa ennakoiden. Verkkotapahtuman asiantuntijana toimii Lahden Museoiden korjausrakentamisen asiantuntija Anssi Malinen.

Verkkotapahtumaan voi lähettää korjausrakentamisen suunnittelua ja ennakointia koskevia kysymyksiä etukäteen. Kysymyksiä voi lähettää Lahden Museoiden tutkijalle Reetta Nousiaiselle, reetta.nousiainen@lahti.fi.

Tulevissa tapahtumissa aiheina maalaus ja ikkunat

Kevään ja kesän aikana on tarjolla verkkotapahtumia myös maalauksesta ja ikkunoiden kunnostamisesta. Tiistaina 18. toukokuuta maksuttomassa verkkotapahtumassa kerrotaan onnistuneesta maalauksesta ja 8. kesäkuuta neuvotaan ikkunoiden kunnostuksessa. Syksylle on suunnitteilla avustusklinikka, jolla kerrotaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten korjausavustuksista ja niiden hakemisesta.

Tietoa tulevista verkkotapahtumista ja kestävästä korjaamisesta saa Korjausklinikan Facebook-ryhmästä Korjausklinikka – ryhmä kestävästä rakentamiskulttuurista kiinnostuneille.

Korjausklinikka on LAB-ammattikorkeakoulun ja Suomen Kotiseutuliiton hanke, jolla edistetään maaseudun ja taajamien kestävää, kulttuuriperinnön huomioivaa korjausrakentamista. Hanketta rahoittaa Maaseuturahasto.