Osaajat esille – Korjausklinikan kokoamasta Päijät-Hämeen osaajapankista löytyy taitajia kestävään korjaamiseen

23.11.2021 Tiedote

Ammattitaitoiset korjausrakentamisen osaajat ovat tärkeä tuki ja apu vanhan talon omistajalle oman talon kunnossapidossa ja korjauksessa. Korjausklinikka-hanke on koonnut erityisesti Päijät-Hämeen korjaajien tueksi kestävän, säilyttävän korjaamisen taitajista osaajapankin, josta löytyy tekijöitä vanhojen kiinteistöjen korjaustöihin.

Eri aikakausien rakennusten korjaaminen edellyttää vanhan rakentamistavan ja -tekniikan asiantuntemusta sekä perinteisten materiaalien hyödyntämistä. Säilyttävä korjaaminen on usein kuitenkin sekä taloudellista että hyväksi ilmastolle.

Päijät-Hämeen kestävän korjaamisen osaajat esille

Päijät-Hämeen osaajapankki esittelee Päijät-Hämeen alueella työskenteleviä kestävän, kulttuuriperinnön huomioivan korjaamisen osaajia. Kestävän, talon historian huomioivan korjaamisen taitaminen edellyttää asiantuntemusta ja perinteisten tekniikoiden tuntemusta, jota on monesti nykyään haastavaa löytää. Päijät-Hämeen osaajapankista löytyy taitajia niin hirsikorjauksiin, ikkunoiden kunnostamiseen kuin suunnittelunkin tueksi.

Osaajapankki on koottu osana LAB-ammattikorkeakoulun ja Suomen Kotiseutuliiton Korjausklinikka-hanketta, jota rahoittaa Maaseuturahasto. Osaajat on löydetty hankkeen aikana syntyneiden kontaktien ja selvitysten perusteella. Apuna on käytetty myös muita osaajapankkeja sekä julkisia verkkolähteitä.

Korjausklinikka-hanke ei suosittele yksittäisten osaajien palveluita, vaan on koonnut listan auttaakseen kiinteistöjen omistajia erityisesti Päijät-Hämeen alueella. Korjausklinikka suosittelee jokaista osaajan etsijää ja työn tilaajaa tarkastamaan osaajan kokemuksen ja osaamisen, ja mahdollisesti pyytämään aiempien töiden teettäjien suosituksia. Kannattaa myös muistaa, että hyvillä tekijöillä riittää töitä, ja olla ajoissa yhteydessä osaajiin.

Vinkkaa Päijät-Hämeessä työskentelevistä kestävän korjaamisen osaajista

Puuttuuko osaajapankista talon historian huomioivan, kestävän korjauksen osaajataho Päijät-Hämeen alueelta? Ilmoita tekijät Korjausklinikan yhteishenkilöille (tiedot alla), ja lisäämme loppuvuoden 2021 aikana mukaan haluavat osaajat pankkiin. Korjausklinikka-hankkeen päättyessä vuoden 2021 lopulla, avataan osaajapankki Korjausklinikan Facebook-ryhmän jäsenten muokattavaksi.

Voit tutustua Päijät-Hämeen osaajapankkiin Korjausklinikka-hankkeen perustaman kestävän korjaamisen Facebook-ryhmän tiedostoista tai alla olevasta liitteestä.

Lisätietoja:

Lisäykset ja kommentit osaajapankkiin: Riitta Mähönen, TKI-asiantuntija, LAB-ammattikorkeakoulu, riitta.mahonen@lab.fi

Lisätietoja Korjausklinikka-hankkeesta: Minna Hietanen, Korjausklinikan projektipäällikkö, LAB-ammattikorkeakoulu, minna.hietanen@lab.fi