Kirsi Moisander jatkaa Suomen Kotiseutuliiton hallituksen puheenjohtajana

14.12.2013 Tiedote

Tuula Salo ja Helena Aaltonen valittiin varapuheenjohtajiksi

Suomen Kotiseutuliiton hallituksen puheenjohtajana jatkaa Jyväskylän yliopiston hallintojohtajana työskentelevä Kirsi Moisander. Leppävirtalainen Moisander valittiin puheenjohtajaksi ensimmäisen kerran vuonna 2011.

Kotiseutuliiton ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin helsinkiläinen, toiselta kotiseudultaan porvoolainen, FM Tuula Salo. Työurallaan mm. pankkimuseosta ja -arkistosta vastannut Salo on monen saran kotiseutuaktiivi sekä Helsingin Haagassa että Porvoon Piirlahdessa. Kotiseutuliiton valtuuston jäsen hän on ollut vuodesta 2008. Lisäksi hän on liiton kaupunkityön jaoston jäsen.

Toisena varapuheenjohtajana jatkaa Kainuun maakunnan aluekehitysasiantuntija Helena Aaltonen.

Purontaus ja Turunen valittiin hallitukseen

Kokkolan kulttuurijohtaja FT Sampo Purontaus valittiin uutena jäsenenä liiton hallitukseen. Purontaus on ollut Kotiseutuliiton valtuustossa Keski-Pohjanmaan edustajana vuodesta 2009 lähtien. Tohtoriksi hän väitteli vuonna 2008 kuntalaisosallisuudesta kunnan kulttuuripolitiikassa. Kotiseutuliiton toimintaan Purontaus tuo mm. kunta- ja kansalaisosallistumisen osaamista.

Tietokirjailija Harri Turunen Oulaisista valittiin jatkamaan hallituksen jäsenenä.

Luottamushenkilöt valittiin liiton valtuuston syyskokouksessa Helsingissä lauantaina 14. joulukuuta.

Yhdistysjäseniä 660

Hallituksessa jatkavat kautensa loppuun lisäksi ympäristökoulun rehtori Annukka Alppi Hämeenkyröstä, dosentti Rauno Lahtinen Turusta, historiantutkija Pia Puntanen Mikkelistä ja VTK Raimo Sailas Espoosta. Liiton ja liiton valtuuston puheenjohtajana aloitti elokuussa professori Janne Vilkuna.

Suomen Kotiseutuliitto on kotiseutu- ja kulttuuriperintötyön keskusjärjestö. Liiton jäseninä on 660 kotiseutu- ja kaupunginosayhdistystä, lukuisia alueellisia kotiseutujärjestöjä, kaikki maakuntien liitot, 104 Suomen kuntaa sekä valtakunnallisia järjestöjä.

Kotiseutuliitto vaikuttaa lainsäädäntöön ja hallintoon kotiseututoiminnan edellytysten tukemiseksi sekä elinympäristön laadun ja ihmisten viihtyvyyden parantamiseksi. Liitto palvelee jäseniään mm. antamalla neuvontaa ja koulutusta, julkaisemalla aihepiirin kirjallisuutta ja ajankohtaislehti Kotiseutupostia sekä edistämällä kotiseudun tutkimusta ja tuntemusta.