Irma Llaneza tutustui kotiseututyöhön tet-harjoittelussa

10.11.2023 Uutinen

Sain Kotiseutuliitossa työskentelystä hyvän kuvan. Vaikutti siltä, että kaikki työntekijät pitivät työstään.

Tyttö kirjoittaa kannettavalla tietokoneella.
Irma Llaneza kirjoittamassa tet-harjoittelustaan. Kuva: Anna-Maija Halme.

Yhdeksäsluokkalainen Irma Llaneza tutustui tällä viikolla Kotiseutuliiton toimintaan viikon kestäneessä tet-harjoittelussa eli työelämään tutustumisjaksolla. Irma käy Keravan Sompion koulua.

“Harjoitteluni tarkoitus oli nähdä minkälaista on järjestössä työskentely. Toimiston viestintäpäällikkö Anna-Maija Halme ohjeisti minua koko viikon ajan, ja sen lisäksi pikku ohjeistuksia antoivat minulle toimistovastaava Elina Teikari ja järjestöpäällikkö Marika Punamäki.

Suurimman osan ajasta tehtäväni oli käydä läpi kuva-arkistoa ja poistaa huonot tai turhat kuvat. Sen lisäksi keitin kahvia ja teetä, kävin kaupassa ja sen sellaista. Osallistuin myös toimiston
siivouspäivään, muun muassa heitin pois turhia lehtiä ja järjestelin kirjastoa. Viimeiseksi perjantaina julkaisimme netissä tämän artikkelin työharjoittelustani ja jaamme sen kohta someen.

Mielenkiintoisinta tässä tetissä oli  vanhojen kuvien läpikäyminen. Tylsintä taas oli varmaan tiistain kokous, koska en ymmärtänyt, mistä siellä puhuttiin ja koska se oli suurimmaksi osaksi vain asioiden tarkennusta ja suunnittelua.

Sain Kotiseutuliitossa työskentelystä hyvän kuvan. Vaikutti siltä, että kaikki työntekijät pitivät työstään. Minut otettiin iloisesti vastaan, ja kaikki olivat erittäin mukavia minulle koko tetin ajan.

Katsoin vierestä, kun viestintäpäällikkö editoi kuvia, ja se vaikutti minusta mielenkiintoiselta hommalta ja sellaiselta, mitä voisin itsekin ehkä tehdä.”