Hieno toimintanne esiin joulukalenterissamme

31.10.2023 Tiedote

Hyvät kotiseutu- tai kaupunginosayhdistykset, seurantalo- ja paikallismuseoihmiset, Mestarit & kisällit -toimintaryhmät, kulttuuriympäristöpäivien tapahtumajärjestäjät ja muut kotiseutu- ja kulttuuriperintötoiminnasta innostuvat tyypit: tulkaa mukaan esittelemään toimintaanne ja onnistuneita juttujanne Kotiseutuliiton FB-joulukalenterissa!

Kotiseutuliitto haluaa jälleen esitellä toimintaanne ja onnistuneita juttujanne liiton some-joulukalenterissa. Julkaisemme joulukuun 1.–24. päivittäin Facebook-postauksen, jossa pääsette ääneen te, tärkeintä työtä tekevät paikallistoimijat. Haluamme esitellä kivoja tarinoita, onnistuneita esimerkkejä ja timanttista toimintaa maamme joka kolkalta. Mitä tapahtuu tai on kuluvan vuoden aikana tapahtunut juuri teillä? Mistä jutuista olette itsekin ylpeitä ja mistä olisi innostukseksi, malliksi ja opiksi muillekin? Kerro siitä meille 500–1000 merkillä ja isohkolla, laadukkaalla kuvalla tai somekelpoisella lyhytvideolla!

Toimi siis näin:

  • Mieti, mikä tapahtuma, toiminta, tarina, hanke, projekti tai malli juuri teidän toiminnastanne ansaitsisi tulla esitellyksi suurelle yleisölle.
  • Kirjoita asiasta max. 1000 merkin mittainen, Facebook-postaukseksi soveltuva teksti.
  • Valitse asiaa esittelevä laadukas kuva, johon sinulla on julkaisuoikeudet. Kuvan tulee olla mielellään vähintään 1200 pikseliä leveä ja siitä pitää pystyä leikkaamaan 16:9 laajakuva. Muista ilmoittaa kuvaajan nimi!
  • Jos lähetät kuvan sijaan lyhyen videon, tarkista että se kelpaa Facebookiin. Alla on linkki ohjeisiin.
  • Lähetä teksti ja kuva osoitteeseen joulukalenteri@kotiseutuliitto.fi 15. marraskuuta mennessä. Senkin jälkeen saattaa päästä esiin, jos luukkuja on vielä vapaana.
  • Lähetettyjä tekstejä voidaan käsitellä ja lyhentää. Kotiseutuliiton viestintätontut valitsevat kalenterissa julkaistavat tekstit ja kuvat. Mikäli juttu ei mahdu joulukalenteriin, sitä voidaan hyödyntää Kotiseutuliiton viestinnässä myöhemmin.
  • Liitä mukaan tieto siitä, minkä yhdistyksen tai organisaation toiminnasta on kyse, millä paikkakunnalla ja milloin toiminta/asia on tapahtunut ja keneltä voi tarvittaessa kysyä lisätietoja (jos joku muu kuin viestin lähettäjä). 

Lisätiedot: joulukalenteri@kotiseutuliitto.fi

Facebookin ohjeet videoille: www.facebook.com/business/help/1692533511105458

Kalenteriterveisin Kotiseutuliiton viestintätontut