Haussa hyvin korjattu seurantalo

12.2.2018 Tiedote

Tiedätkö hyvin korjatun seurantalon, jonka korjaushanke sopii esimerkiksi muillekin? Ehdota Hyvän korjauksen palkinnon saajaa maaliskuun loppuun mennessä.

Seurantaloasian neuvottelukunta myöntää joka toinen vuosi yhdelle seurantalolle Hyvän korjauksen palkinnon tunnustuksena vanhaa rakennustapaa kunnioittavasta ja talon toimivuutta parantavasta korjauksesta. Nyt etsitään vuoden 2018 palkittavaa kohdetta.

Hyvin korjatussa seurantalossa korjaukset on tehty vanhaan taloon sopivilla korjausmenetelmillä ja materiaaleilla. Esteettömyys ja mahdolliset laajennukset on suunniteltu vanhaan rakennukseen sopiviksi. Korjauksen valmistumisesta tulisi palkitsemisvuonna olla kulunut enintään viisi vuotta.

Ehdotuksen tekijä voi olla yksityishenkilö tai yhteisö, joka tuntee talon ja sen korjaukset hyvin. Ehdotus palkinnon saajasta jätetään sähköisellä lomakkeella 31.3.2018 mennessä. Seurantaloasiain neuvottelukunnan asettama palkintoraati arvioi esitykset ja neuvottelukunta päättää tunnustuspalkinnon myöntämisestä. Palkitut kohteet julkistetaan Euroopan kulttuuriympäristöpäivien yhteydessä syyskuun toisena viikonloppuna.

Palkinnon jakaminen on osa kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden ohjelmaa.

Tarkemmat tiedot menettelystä ja ehdotuslomake:

www.kotiseutuliitto.fi/seurantalot/hyvan-korjauksen-palkinto

På svenska:
www.kotiseutuliitto.fi/foreningshus/hederspris-for-bra-renovering

Seurantaloasiain neuvottelukunta on seurantaloja omistavien yhdistysten keskusjärjestöjen perustama yhteistyöelin, jossa ovat mukana myös opetus- ja kulttuuriministeriön, ympäristöministeriön ja Museoviraston sekä Kuntaliiton edustajat. Neuvottelukunta on Suomen Kotiseutuliiton hallituksen asettama.

Lisätietoja

tiedottaja-hankesihteeri Sanna Käyhkö
Suomen Kotiseutuliitto
puh. (09) 612 63223
sanna.kayhko@kotiseutuliitto.fi

Tietoa seurantaloista:
www.seurantalot.fi/mika-on-seurantalo