Euroopan neuvosto etsii ja rahoittaa tarinoita kulttuuriperinnöstä

27.4.2018 Uutinen

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumajärjestäjät ja Europa Nostra Awards -palkitut voivat nyt kertoa tarinoita omasta kulttuuriperinnöstään, -ympäristöstään ja toimintansa taustoista, ja samalla hakea avustusta niiden esiin tuomiseksi. Euroopan neuvosto tarjoaa näkyvyyttä kaikille ja rahoitusta mielenkiintoisimmille kerrotuille tarinoille.

Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden kunniaksi avattu haku on loistava tilaisuus saada näkyvyyttä Euroopan neuvoston kanavissa. Samalla voitte hakea jopa 10 000 euron avustusta projektille, toiminnalle tai tapahtumalle, joka tuo esille kulttuuriperintönne tarinaa. Myönnettävillä avustuksilla halutaan tunnustaa paikallisten kulttuuriperintötoimijoiden tärkeys ja Euroopan kulttuuriympäristöpäivien (European Heritage Days) merkitys koko Eurooppaa yhdistävänä ohjelmana.

Hakua koordinoi European Heritage Days -ohjelman sihteeristö. Hakemus täytetään ohjelman verkkosivuilla 20.5.2018 mennessä englanniksi.

Tarinoiden ja hankeavustusten haku järjestetään jatkossa vuosittain, joten jollette ole vielä järjestäneet kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaan tapahtumaa, niin nyt se kannattaa tehdä! Näin olette ensi vuonna hakukelpoisia.

Kaikki mukaan ilmoitetut tarinat saavat runsaasti näkyvyyttä Euroopan neuvoston ylläpitämällä www.europeanheritagedays.com  -sivustolla ja eri sosiaalisen median kanavissa, joten ilmoittautukaa ihmeessä mukaan! Loistotilaisuus saada samalla myös avustusta omille kulttuuriperintöhankkeille.

Lue European Heritage Stories -tiivistelmä hakuohjeesta (word-tiedosto suomeksi). Täydelliset ohjeet ovat sivulla: europeanheritagedays.com/European-Heritage-Stories

Tänä vuonna Suomessa juhlitaan kulttuuriympäristöpäiviä 3.–9.9.2018 sadoin tapahtumin teemalla Tunne perintösi, jaa tarinasi. Teemavuoden otsikko kutsuu kehittämään kulttuurista osaamista yhdessä. Tehdään kulttuuriperinnöstä kohtaamisen paikka ja vuoropuhelun väline!

Lisätietoja Euroopan kulttuuriympäristöpäivistä Suomessa:

Lisätietoja tarinoista ja avustuksista (englanniksi):

Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä juhlitaan lähiympäristöä ja kulttuuriperintöä
Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä juhlitaan lähiympäristöä ja kulttuuriperintöä