Ennätyksellinen tapahtumavuosi Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä – nyt toivotaan palautetta

26.9.2018 Uutinen
Kulttuuriympäristöpäivien pääajankohtana järjestettiin monenlaisia tapahtumia. © Kuvat: Jaana Perheentupa, Harri Ahola ja Juhani Styrman/Kallion kulttuuriverkosto, Raahe-seura ja Linnea Entonen ja Jussi Pulkkonen/Rakennusperinteen ystävät.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääajankohtaa vietettiin tänä vuonna 3.-9. syyskuuta teemalla Tunne perintösi, jaa tarinasi. Lukuisat eri tahot järjestivät kiinnostavia ja ihastuttavia kävelykierroksia, opastuksia, sadonkorjuujuhlia ja muita tapahtumia eri puolilla Suomea. Teeman merkeissä järjestettiin ennätyksellisen paljon tapahtumia, yhteensä koko vuonna yli 500!

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumakalenteriin ilmoitettiin reilusti yli 100 tapahtumaa syyskuun pääajankohdalle. Mukana koko vuoden ohjelmassa oli useita monipäiväisiä tapahtumakokonaisuuksia, esimerkiksi Helsingissä, Vantaalla ja Sastamalassa. Päivien ohjelmassa on vielä syksyn aikana monta tapahtumaa ja koko vuoden aikana on järjestetty lähes 550 tapahtumaa. Tapahtumia oli enemmän kuin kertaakaan aiemmin sitten vuoden 2014, jolloin päivät uudistuivat Euroopan kulttuuriympäristöpäiviksi.

Palautetta toivotaan

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien Suomen työryhmä kiittää tapahtumien järjestäjiä jo annetusta palautteesta – palaute on erittäin arvokasta tulevia päiviä suunniteltaessa. Palautetta toivotaan edelleen niiltä, jotka eivät vielä ole sitä oman tapahtumansa osalta lähettäneet. Palautetta voi antaa sähköisen lomakkeen kautta täällä: https://link.webropolsurveys.com/S/A2DC28C6B5E0FF0F

Palautteen lisäksi mielellään otetaan vastaan myös toiveita ja kehitysideoita: minä sinä tapahtumanjärjestäjänä kaipaisit avuksesi? Mistä olisi sinulle ja tapahtumallesi hyötyä? Mitä voisimme parantaa ensi vuonna? Kehitysideat ja toiveet otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon seuraavan vuoden kulttuuriympäristöpäiviä suunniteltaessa.

Ensi vuonna viihdytään kulttuuriympäristöissä

Vuonna 2019 Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään Suomessa teemalla Viihteen ja taiteen tiloissa. Pääajankohta on ensi vuonna tuttuun tapaan syyskuun alussa 2.-8.9.2019, ja myös muina aikoina järjestetyt tapahtumat ovat jälleen tervetulleita mukaan ohjelmaan. Viihdytään yhdessä kulttuuriympäristöissä!

Lue lisää: