Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Striimattu luento: Suomalainen ruokahistoria

13.11. klo 18:00 - 19:30
Ilmainen
Koskelan talo Oulaisten Perinnekeskuksella. Valokuvaaja Anna-Mari Laulumaa

FT Ritva Kyllin teos Suomen ruokahistoria suolalihasta sushiin sai Kanava-tietopalkinnon ja oli sekä tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana että Vuoden historiateos -ehdokkaana 2021. Luento perustuu tähän Kyllin palkittuun kirjaan.

Ruoka avaa yhden ikkunan historiaan ja perinteisiin. Mitä syömme juuri nyt ja mitä söimme aikaisemmin – ja miksi. Mitkä tekijät muuttavat sitä, mitä syömme? Tällä luennolla pysähdymme pohtimaan, miksi syömme juuri tietyllä tavalla.

Ruokahistorian tuntemisen avulla on mahdollista päästä selville siitä, miksi lautaseltamme löytyy tietynlaisia asioita ja kuinka pitkään olemme syöneet vaikkapa perunaa, jäätelöä tai hampurilaisia.

Luennon voi tulla kuuntelemaan paikan päälle Oulaisten lukiolle tai seurata suorana osoitteesta www.livekuvaukset.fi, josta luennon tallenne on mahdollista katsoa vielä kaksi viikkoa tapahtuman jälkeen. Lisäksi luennon lähettää suorana verkkosivuillaan Pyhäjokiseutu-lehti.

Luennon järjestää Jokihelmen opisto yhteistyössä Kulttuuriperintö eilen, tänään ja huomenna-voimaa yhteiskehittämisestä hankkeen kanssa. Hankkeen on rahoittanut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus/Euroopan Unioni.

Tiedot

Järjestäjä

    Jokihelmen opisto

Muut

Virtuaalinen tapahtuma?
Kyllä
Linkki
https://www.livekuvaukset.fi/
Kieli
suomi

Tapahtumapaikka

Oulaisten lukio
Oulaistenkatu 54, 86300 Oulainen