Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Syöttelen sydäntäni

26.2. klo 14:00 - 16:00

Vapaa pääsy
Rakulintu Valokuvaaja Ritva-Sofia Lintu

Kulttuuriperintöä, runoutta, kansanmusiikkia, huilunsoittoa

Syöttelen sydäntäni –tapahtuma Muuramesalissa

Sunnuntaina 26.2. klo 14 järjestetään Muuramesalissa keraamikko Ritva-Sofia Linnun taiteesta kertovan Rakulintu-dokumenttielokuvan esittelytilaisuus. Elokuvaa esittelee sen tekijä, Liisa Räsänen.
Tilaisuuden musiikista vastaavat kansanmusiikkiyhtye Houkutuslintu sekä huilutrio. Eino Leinon ja Kantelettaren runoja puolestaan esittävät Ritva-Sofia Lintu ja Liisa Räsänen. Jyväskylän kalevalaisten naisten puheenvuoro kuullaan varapuheenjohtaja Tiina Piilolalta.

Rakulintu kertoo Ritva-Sofia Linnun rakutaiteesta alkaen lapsista ja päättyen Kullervo-töiden esittelyyn. Kullervo-sarjaa taiteilija pitääkin pääteoksenaan. Runonlausunta on myös kuulunut Ritva-Sofian elämään. Videolla hän esittää kaksi Eino Leinon runoa, Legendan ja Nocturnen. Unto Linnulla, Ritva-Sofian aviomiehellä, on ollut merkittävä rooli töiden polttajana ja kehystäjänä. Karjalaisina ja ortodokseina pariskunta näyttävät rakutöiden kautta välähdyksen ikiaikaisesta suomalaisesta sielusta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, väliajalla Kalevalaisten naisten järjestämä maksullinen kahvitus. Lisäksi tapahtumassa myydään Raku-lintu videota ja Ritva-Sofia Linnun Kullervo-kirjaa. Tapahtumassa ei ole pankkikorttimaksumahdollisuutta, joten kahvittelua ja ostoksia varten kannattaa varautua käteisellä rahalla.

Halutessaan tapahtumaan saa pukeutua kansallispukuun. Tervetuloa!

Tapahtumapaikka

Muuramesali, Nisulantie 1, 40950 Muurame
Nisulantie 1
Muurame, 40950
+ Google Map