Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ikkunapäivät Iso-Kohmon pihapiirissä

12.5. klo 11:00 - 14.5. klo 15:00

Vapaa pääsy
Valokuvaaja Sara Tamsaari/Turun museokeskus

Onko kodissasi tai kesämökissäsi perinteiset akkunat? Kaipaatko neuvoja niiden kunnostukseen ja huoltoon? Tervetuloa valtakunnallisen ikkunapäivän ympärille kootun ohjelman pariin.

Ikkunapäivät Iso-Kohmon pihapiirissä 12.–14.5. klo 11–15

Valtakunnallisen ikkunapäivän 13.5. ympärille on Kuralan Kylämäessä koottu innostavaa ja opettavaista ohjelmaa niille, joiden sydäntä lähellä on vanhan vaaliminen.

Asiantuntijat näyttävät mallia ja opastavat perinnetaitojen saloihin. Tule hakemaan neuvoja ja kokeilemaan lasinleikkausta, kitinpoistoa, pellavaöljykitin valmistusta ja ikkunan kittaamista. Kuulet myös, miksi pellavaöljymaali on paras suoja vanhoille ikkunanpokille.

Lauantaina ja sunnuntaina myynnissä tarvikkeita perinteiseen ikkunankorjaukseen

12.5. Työnäytöksiä klo 11–15

TAO:n restaurointiopiskelijat ja Restart Oy:n ammattilaiset korjaavat ja kunnostavat vanhoja ikkunoita. Ohjelmassa on puitteiden puukorjauksia, kittausta ja maalausta sekä pellavaöljymaalin valmistusta.

13.5. Valtakunnallinen ikkunapäivä klo 11–15

Asiantuntijat korjaavat ja kunnostavat vanhoja ikkunoita. Ohjelmassa on puitteiden puukorjauksia, kittausta ja maalausta sekä pellavamaalin valmistusta.

Tuplat pois! Iso-Kohmon ikkunat avautuvat kesään – myös syksyn ikkunatöihin tutustutaan. Tule kokeilemaan lasiruudun pesemistä ja ikkunapaperin liimaamista.

Klasit, ruudut ja räppänät -opastukset klo 12 ja 14. Rakennustutkija Sara Tamsaaren opastuksella kierretään Kylämäessä ja kuullaan ikkunahistoriaa. Lähtö Iso-Kohmon pihasta.

14.5. Äitienpäivänä ikkunaohjelma jatkuu klo 11–15

Kitin valmistusta, ikkunoiden kittaamista ja maalin poistoa – saa kokeilla!

Kuralan Kylämäki on avoinna klo 9–17.
Kahvila Omena ja Kaneli avoinna.

Mukana tapahtumassa:
Curatio Turunmaan korjausrakentamisyhdistys ry
Rakennusperinteen Ystävät ry.
Restart Oy
TAO, Turun Ammattiopistosäätiö

Tapahtuma on maksuton
02 262 0420
kylamaki@turku.fi

Ikkunapäivä logo 2023