Kotiseutuseminaari Savo - eilen - tänään - huomenna

Päivämäärä:
11.11.2017 09:30 - 15:00

Paikka: Maakuntasali, Sepänkatu 1, KUOPIO

Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liitto kutsuu kotiseutuseminaariin kaikkia niitä, joille Savo on kotiseutuna lähellä sydäntä. Seminaarissa pohditaan, mikä on tuhatvuotisen Savon asema satavuotiaassa itsenäisessä Suomessa ja miten maakunta säilyy elinvoimaisena myös tulevaisuudessa.

Seminaari pidetään Pohjois-Savon liiton maakuntasalissa osoitteessa Sepänkatu 1, Kuopio. Seminaari on avoin kaikille Savosta ja kotiseututyöstä kiinnostuneille ja se järjestetään yhteistyössä Pohjois-Savon liiton kanssa.

Ennakkoilmoittautumiset seminaariin viimeistään maanantaihin 6.11.2017 mennessä sähköpostitse: kotiseutu.pohjoissavo@gmail.com

Ohjelma:

Klo 09.30 Ilmoittautuminen työpajoihin (valitse 2) ja tulokahvit
Klo 10.00 Kotiseutuna Pohjois-Savo, Seminaarin avaus, Puheenjohtaja Marja-Sisko Pihl, Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liitto
Klo 10.15 Se on tullu, mik’on tullu! - Savolaisen kotiseututyön juuret ja haasteet
Puheenjohtaja Kirsi Moisander, Suomen Kotiseutuliitto
Klo 10.45 Tuuloo niin, että kaevottii kaatuu – Miten Savo on selviytynyt EU-ajassa?
EU:n alueiden komitean jäsen Ossi Martikainen
Klo 11.15 Tulet sammuksii ja hulina käöntiin! – Näillä eväillä me säilytämme maakunnan elinvoiman
Toimitusjohtaja Mika Sutinen, Musti ja Mirri
Klo 11.45 Mun muistuu mieleheni myös…
Keskustelua ja yhteenveto. Seminaarin juontaa kotiseutuneuvos Seppo Kononen.
Klo 12.15 Ruokailu ja kahvit
Klo 13.00 Mitä Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liitto tarjoaa jäsenyhdistyksilleen ja mitä ne odottavat liitolta? Puheenjohtaja Marja-Sisko Pihl ja tiedottaja Paula Turpeinen

Työpajat:
- VR - Virtuaalitodellisuus: Mitkä ovat VR:n mahdollisuudet ja miten sitä voi hyödyntää kotiseututyössä? Koe virtuaalitodellisuus HTC Vive lasein.
- Yhdistyksenä somessa: Somen mahdollisuudet ja suunnitelmallinen sometus
- Kurkistus menneeseen - perinnettä toiminnallisesti
- Miten nyt suu pannaan - Pohjois-Savo 2025?

Klo 15.00 Seminaarin päätös

Tapahtuman järjestäjä: